Gemengd wonen Lichtpenweg

Zorgaanbod
Ambulante begeleiding en hulp
Beschrijving
Specialistische ambulante ondersteuning (tijdelijk)
Product
Voortgang
Gemeente
Amersfoort
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

cloud_download Aanmeldformulier Ambulant LdH-MN (docx)
Toon meer
Gemengd wonen Lichtpenweg />
								<div class=
location_on
Lichtpenweg 6
3821 BA Amersfoort

Informatie & kenmerken

Voortgang is tijdelijke, specialistische hulp aan huis (ambulante begeleiding). Meestal is er sprake van meervoudige problematiek, zoals verslaving in combinatie met geen sociaal netwerk, geen werk of dagbesteding, psychiatrische problemen of schulden. Samen pakken we stap voor stap leefgebieden aan, door te helpen met administratie, het huishouden, psychiatrische problemen, verslaving en omgaan met justitie.

accessibility
Doelgroep
Jongeren
single_bed
Leefsituatie
Eigen appartement
Eigen keuken
Eigen sanitair

Specificaties

Zelfstandig wonen met ondersteuning voor jongeren

Woonproject Lichtpenweg in Amersfoort is voor jongeren die na het afronden van hun kamertrainingscentrum zelfstandige woonruimte met ondersteuning zoeken.

De overgang van een kamertrainingscentrum naar zelfstandig wonen kan groot zijn. Een risico van deze grote overgang is dat jongeren een terugval in hun ontwikkeling laten zien of hierin zelf stagneren. In de adolescentieperiode (16 t/m 27 jaar) wordt er van jongeren een bepaalde mate van zelfstandigheid en zelfredzaamheid verwacht. Jongeren moeten zelfstandig gaan wonen, financiële zaken regelen en in toenemende mate belangrijke beslissingen nemen. Een deel van de jongeren zijn kwetsbaar en hebben bij de overgang naar volwassenheid ondersteuning nodig.

Wonen op de Lichtpenweg

De Lichtpenweg biedt, in een voormalig kantoorpand met vijf etages, deze ondersteuning. Eén vleugel van het pand is verbouwd tot een wooncomplex voor kamerbewoning. Elke verdieping heeft 17 kamers. De kamers hebben een oppervlakte van 15 tot 20 m2 met ieder een eigen wastafel. De ruime keuken, douches en toiletten worden gedeeld met bewoners, zowel werkend als studerend in de leeftijd tot 28 jaar. Samen met deze bewoners geef je het samenleven vorm. Denk hierbij aan zaken als het schoonhouden van de gemeenschappelijke ruimtes, gang- vergaderingen, samen eten of leuke dingen doen.

Begeleiding

Wanneer je via Leger des Heils op de Lichtpenweg komt wonen, is het noodzakelijk dat je een hulpvraag hebt, waarbij je ondersteuning nodig hebt van de begeleiders. Samen met je begeleider schrijf je een plan hoe je wilt toewerken naar zelfstandig wonen en dit samen met je begeleider wilt vormgeven.

Wie zoeken wij?

  • De jongere heeft een begeleidingsvraag en een WMO-beschikking vanuit het wijkteam. 
  • De jongere vindt het leuk om samen te wonen met anderen.
  • De jongere is tussen de 18 en 28 jaar.
  • De jongere is in staat om huur te betalen (€280,- tot €320,-).

Extra voorwaarden vanuit de beheerder van het pand:

  • De jongere is ingeschreven als woningzoekende bij woningnet of is bereid zich hier in te schrijven.
  • De jongere heeft een aansprakelijkheidsverzekering of is bereid deze af te sluiten.

Locatie

Het wooncomplex is gelegen aan de Lichtpenweg 6 te Amersfoort. Station Schothorst bevindt zich op 5 minuten loopafstand, het centrum van Amersfoort op 10 minuten fietsafstand. Andere voorzieningen zoals bijvoorbeeld een supermarkt liggen binnen handbereik. 

 ➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!