Domus+ Kikkenstein

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor mensen met een verslaving en psychiatrische problematiek
Product
Domus
Gemeente
Amsterdam
Plaatsen:
24
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
location_on
Kikkensteinstraat 3
1104 SG Amsterdam

Informatie & kenmerken

Domus is een 24-uurs voorziening voor mensen die langdurig verslaafd zijn. Vaak spelen psychiatrische problemen ook mee. Ze hebben schulden, geen vaste woonplek, geen werk of dagbesteding en geen sociaal netwerk. Meestal hebben ze ook een relatie met justitie. In een Domus vinden bewoners rust en stabiliteit, omdat ze niet meer op straat hoeven te (over)leven. Soms leidt dit tot minder gebruik van middelen. Samen met de deelnemer gaan we aan de slag om problemen op te lossen en een passende dagbesteding te vinden.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wlz
euro_symbol
Eigen bijdrage
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
Eigen keuken
Eigen sanitair
interests
Dagbesteding aanwezig
liquor
Middelengebruik toegestaan
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Voor wie? 

Kikkenstein Domus+ is een opvang voor 24 volwassen mensen vanaf 23 jaar. De deelnemers hebben langdurige verslaving aan harddrugs/ alcohol, eventueel in combinatie met chronische psychiatrische klachten, een verstandelijke beperking en/ of gedragsproblematiek. 

Er is sprake van een ernstige belemmering in de zelfredzaamheid ten gevolge van bovengenoemde factoren. Van belang is dat de deelnemers expliciet bereid zijn te willen werken aan het vergroten van hun woonvaardigheden en daarmee hun zelfredzaamheid. 

Onze aanpak: 

Er is iedere dag vanaf 07.00 uur tot 23.00 uur begeleiding aanwezig. Elke deelnemer krijgt een eigen persoonlijk begeleider waarmee hij/zij aan het werk gaat om de persoonlijke doelen te behalen.

Gedragsdeskundigen hebben een belangrijke rol in de begeleiding van Domus+. Zij begeleiden en bieden  ondersteuning aan het team om goede zorg te kunnen geven.

  • Inkomensbeheer is afhankelijk van de specifieke situatie verplicht óf wenselijk.
  • We vinden het belangrijk dat deelnemers een zinvolle dagbesteding hebben, omdat dat het herstel ten goede komt. We verwijzen graag naar onze 50|50 werkbedrijven.
  • Er mag geen overlast gevend gedrag veroorzaakt worden; niet bedelen of op straat hangen. We onderhouden hierover contact met de winkeliers van het winkelcentrum en grijpen direct in bij klachten.
  • Medicatie wordt meerdere malen per dag verstrekt op vastgestelde tijden.
  • Voor elke deelnemer wordt een eigen plan gemaakt dat uitgaat van de wensen en mogelijkheden.
  • We ondersteunen graag bij het veilig gebruiken van middelen.

Aanmelden: 

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.