Domus Kikkenstein

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor mensen met een verslaving en psychiatrische problematiek
Product
Domus
Gemeente
Amsterdam
Plaatsen:
24
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
location_on
Kikkensteinstraat 3
1104 SG Amsterdam

Informatie & kenmerken

Er is veelal sprake van een langdurige verslaving, psychiatrische problematiek, schulden, geen vaste woonplek, werk of dagbesteding, geen netwerk, relatie met justitie, overlast gevend. 

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wlz
Wmo
euro_symbol
Eigen bijdrage
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
liquor
Middelengebruik toegestaan
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Domus+ Kikkenstein bestaat uit 24 kamers voor volwassen mannen en vrouwen vanaf 23 jaar. Bewoners van een  Domus+ zijn langdurig verslaafd aan drugs en/of alcohol eventueel in combinatie met een psychiatrische stoornis en andere problematiek. Daarnaast is er sprake van een verstandelijke beperking. Door dit alles lukt het(nog) niet goed om een zelfstandig bestaan te leiden en heb is ondersteuning nodig.

Er is iedere dag vanaf 07.00 uur tot 23.00 uur begeleiding aanwezig. Elke bewoner krijgt een eigen persoonlijk begeleider waarmee hij/zij aan het werk gaat om de persoonlijke doelen te behalen.

Gedragsdeskundigen hebben een belangrijke rol in de begeleiding van Domus+. Zij helpen  direct maar ondersteunen ook het team omgoede zorg te kunnen geven.

  • Inkomensbeheer is afhankelijk van de specifieke situatie verplicht óf wenselijk.
  • We vinden het belangrijk dat bewoners  een zinvolle dagbesteding hebben, omdat dat het herstel ten goede komt. We verwijzen graag naar onze 50|50 werkbedrijven.
  • Er mag geen overlast gevend gedrag veroorzaakt worden; niet bedelen of op straat hangen. We onderhouden hierover contact met de winkeliers van het winkelcentrum en grijpen direct in bij klachten.
  • Medicatie wordt meerdere malen per dag verstrekt op vastgestelde tijden.
  • Voor elke bewoner wordt een eigen plan gemaakt dat uitgaat van de wensen en mogelijkheden.
  • We ondersteunen graag bij het veilig gebruiken van middelen.