Domus+ de Hoek

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor mensen met een verslaving en verstandelijke beperking
Product
Domus+
Gemeente
Utrecht
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

cloud_download Aanmeldformulier (doc)
Toon meer
location_on
Kögllaan 25
3571 PZ Utrecht
phone

Informatie & kenmerken

Er is veelal sprake van een langdurige verslaving, psychiatrische problematiek, schulden, geen vaste woonplek, werk of dagbesteding, geen netwerk, relatie met justitie, overlast gevend en een licht verstandelijke beperking.

Specificaties

Beschermd wonen voor mensen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met verslavingsproblematiek

De Hoek biedt plek aan 26 mensen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met een alcohol-/harddrugsverslaving en/of psychiatrische problemen. Voor alle deelnemers geldt dat zij een jarenlange hulpverlening achter de rug hebben. Niets heeft ervoor gezorgd dat ze zelfredzaam zijn. Het gebruik van middelen maakt dat deelnemers voor veel zorg zijn uitgesloten. Op de Hoek wonen zowel mannen als vrouwen. 

Deelnemers op de Hoek zijn geknakt door het leven en niet bij machte om geheel zelfstandig te zijn in deze fase van hun leven. Op de Hoek zetten medewerkers zich in voor deze mensen, die aan de rand van de samenleving leven. 

Begeleiding
Binnen de Hoek zijn we er voor de mens in zijn of haar volledigheid. Onze deelnemers zijn unieke personen met eigen opvattingen, wensen, mogelijkheden en beperkingen. Eigen regie en zelf keuzes kunnen maken zijn belangrijke waarden op de Hoek. Op de Hoek staan wij in voor deze mensen die aan de rand van de samenleving staan. 

Begeleiding is 24 uur per dag aanwezig en bereikbaar. Deelnemers hebben een persoonlijk begeleider met wie zij, middels de herstelgerichte methode in kleine stappen toewerken naar de realisatie van haalbare wensen en doelen. Daarbij wordt gewerkt vanuit de krachten en mogelijkheden van de deelnemer.  Factoren als dagelijkse structuur, waardering, bekende begeleiders en een eigen plek in een vertrouwde omgeving zijn een vruchtbare basis om te groeien naar behoud en herstel van vaardigheden. Op De Hoek bieden we een duidelijke dag- en nachtstructuur. Eén onderdeel hiervan is werk en dagbesteding. 

Faciliteiten
Elke bewoner beschikt over een eigen gemeubileerde woon-/slaapkamer met toilet, douche en tv/internetaansluiting. De gezamenlijke ruimtes bestaan uit twee woonkeukens en een recreatieruimte. Er wordt dagelijks gekookt door deelnemers, eventueel ondersteund door personeel.