Domus+ de Heem Heijcopperkade

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor mensen met een verslaving, psychiatrische problematiek en verstandelijke beperking
Product
Domus+
Gemeente
Utrecht
Plaatsen:
21
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

cloud_download Aanmeldformulier (docx)
Toon meer
Domus+ de Heem Heijcopperkade />
								<div class=
location_on
Heijcopperkade 2B
3545 NL Utrecht
phone

Informatie & kenmerken

Domus+ is een variant op de Domus waarbij bewoners naast een verslaving en psychiatrische problemen ook een verstandelijke beperking hebben. Ze hebben schulden, geen vaste woonplek, geen werk of dagbesteding en geen sociaal netwerk. Vaak hebben ze ook een relatie met justitie. In een Domus+ vinden bewoners rust en stabiliteit, omdat ze niet meer op straat hoeven te (over)leven. Samen met de deelnemer gaan we aan de slag om problemen hanteerbaar te maken en een passende dagbesteding te vinden.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wfz
Wlz
Wmo
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen appartement
interests
Dagbesteding aanwezig
liquor
Middelengebruik toegestaan

Specificaties

Beschermd wonen in een prikkelarme omgeving

De Heem Heijcopperkade bevindt zich in het groene hart van provincie Utrecht. Midden in de weilanden vind je een rustige bescheiden ingerichte woongemeenschap waar 22 bewoners kleine stappen kunnen zetten in hun hersteltraject. Het unieke concept van deze woonvoorziening is dat deelnemers aan de rand van de stadskernen, aarden in een prikkelarme omgeving. Zelfstandig wonen, zeker in de steden, blijkt te ingewikkeld voor deze deelnemers. In een prikkelarme omgeving krijgen zij de rust die ze nodig hebben.

Begeleiding

Op de locatie wordt er een therapeutisch leefklimaat nagestreefd. Bewoners worden tijdens hun verblijf dagelijks ondersteunt door de woonbegeleiding middels de herstelgerichte methode. De wensen, krachten en dromen van de bewoner staan centraal en worden beschreven in een hulpverleningsplan. In zowel de grote als de kleine keuzes is het hebben van regie op het eigen leven terug te zien. Iemand krijgt op deze manier weer verantwoordelijkheid voor zijn eigen gedrag, handelen en leven.

Wonen en werken

Alle bewoners hebben een eigen cabin met daarin een woon-/slaapkamer en een badkamer. De cabins zijn voorzien van een TV-aansluiting, WIFI, bed en gordijnen. De centrale plaats van de woongemeenschap is het hoofdgebouw. Hier komen bewoners (eventueel) samen om te eten, TV te kijken, biljarten, sporten of voor een gesprek. In het gebouw bevinden zich een keuken, sportruimte, woonkamer en bewonerskantoor.

Bij herstel hoort ook het weer oppakken van een dagritme en een zinvolle daginvulling. Op de locatie is een werkplaats, plantenkas en groentetuin aanwezig. Het is mogelijk om door de werkcoach begeleid te worden bij het uitvoeren van kleine taken tot weer deels of zelfs volledig betaalde werkzaamheden binnen of buiten de locatie.

Indicaties

Op locatie Heijcopperkade kunnen deelnemers met een gecombineerde indicatie wonen. De grondslag en voorwaarde voor opname is in de meeste gevallen een onderliggende WLZ VG of WLZ GGZ-indicatie. Daarnaast bieden we een plek voor deelnemers met een verstandelijke beperking die vanuit detentie willen re-integreren in de maatschappij. Het gaat dan om een Forensische verblijfzorg (Intensief-ZZP VG) en 24-uurs intensief WMO indicaties. 

 ➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!