Dag- en nachtopvang Zuiderburgh

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Opvang voor dak- en thuisloze mensen
Product
Nachtopvang
Gemeente
Amsterdam
Aanmelden
location_on
J.M. Coenenstraat 2
1071 WG Amsterdam

Informatie & kenmerken

Een plek om te slapen, te douchen, een maaltijd voor mensen die op straat leven.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
access_time
24-uursbegeleiding
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Zuiderburgh is een dag- en nachtopvang voor dak- en thuislozen met een combinatie van complexe problemen, zoals: verslavingen, schulden, een licht verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek. In Zuiderburgh krijgen zij begeleiding, onderdak en eten. Ook worden ze geholpen bij het vinden van huisvesting, dagbesteding of werk. Bewoners verblijven kortdurend in Zuiderburgh en gaan vervolgens over naar een andere voorziening of een eigen woning.

Voor wie?

Zuiderburgh is er voor dak- en thuisloze mannen en vrouwen, met veelal problemen op meerdere leefgebieden; onder andere psychiatrische stoornissen, een verstandelijke handicap, verslaving en schulden.

Onze begeleiding

We leggen contact met de bezoekers en gaan samen in gesprek over wat er speelt in hun leven en of we ze mogelijk ergens mee kunnen helpen. We ondersteunen ze om weer deel te nemen aan het ‘gewone’ leven. Samen zoeken we naar een zinvolle dagbesteding die aansluit op de eigen kracht van de bezoeker. Zuiderburgh is een brug naar andere vormen van hulpverlening. 

Bij Zuiderburgh hebben we verschillende praktische diensten voor dak- en thuisloze mensen. Elke bezoeker komt in contact met de zorgcoördinator om in kaart te brengen hoe het traject eruit gaat zien. Vervolgens krijgt men een persoonlijk begeleider om praktische zaken mee af te stemmen en uit te voeren. 

Aanmelden

Bel met de CTMO via het Informatie- en adviespunt Centrale Toegang op 020 - 555 5996 op werkdagen tussen 09.00 uur en 16.00 uur. Of mail naar informatiepuntcentraletoegang@ggd.amsterdam.nl