Dagopvang Biltstraat

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Opvang voor dak- en thuisloze mensen
Product
Dagopvang
Gemeente
Utrecht
Plaatsen:
40
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
Dagopvang Biltstraat />
								<div class=
location_on
Biltstraat 186
3572 BR Utrecht

Informatie & kenmerken

Dak- en thuisloze mensen kunnen terecht in de dagopvang. Ze kunnen hier iets te eten of te drinken krijgen, douchen en bijvoorbeeld gebruikmaken van een computer met internet. Ook is het vaak mogelijk om een arts en iemand van de sociale dienst of verslavingszorg te zien. Dak- en thuislozen vinden hier een luisterend oor. Bij de meeste locaties kunnen ze een postadres krijgen, zodat ze stappen kunnen ondernemen om uit hun situatie te komen.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Wat is het unieke van de Biltstraat? De Biltstraat is een 24 uurs opvang dichtbij de binnenstad van Utrecht. Iedere deelnemer heeft zijn eigen kamer en de locatie is ruim van opzet. Beneden is er een ruime woonkamer en één tuin waar de deelnemers elkaar kunnen ontmoeten. De Biltstraat is uniek door de samenwerking tussen Leger des Heils (woonbegeleiding), Wij 3.0  en tussenvoorziening  (activering) en het Stadsteam (Trajecten, persoonlijke begeleiding).

Begeleiding

Stadsteam BackUp is verantwoordelijk voor de begeleiding waarbij financiën en het vinden van woonruimte belangrijke hulpverleningsdoelen zijn. Daarnaast wordt gezocht naar een zinvolle dagbesteding, die aansluit bij de eigen kracht van de bezoeker. Vanuit Wij 3.0 en de Tussenvoorziening zijn er twee werkcoaches actief die samen met de deelnemers op zoek gaan naar hun krachten op het gebied van werk en dagbesteding.
De dagopvang is een brug naar andere vormen van hulpverlening. Bezoekers krijgen zo weer perspectief op een zelfstandig leven.

Faciliteiten

Iedere bezoeker beschikt over een eenpersoonskamer. Iedere etage heeft zijn eigen sanitaire voorzieningen welke de deelnemers met elkaar delen. Daarnaast is er een gezamenlijke keuken en woonkamer aanwezig.

 ➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!