Dag- en nachtopvang Almere

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Opvang voor dak- en thuisloze mensen
Product
Dagopvang
Gemeente
Almere
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
location_on
Spoordreef 14B
1315 GN Almere
phone

Informatie & kenmerken

Dagopvang voor dak- en thuisloze mensen. Ze kunnen hier terecht voor een praatje, iets te eten, een kop koffie, een douche en dagbesteding. Daarnaast is er een computer met internet. Ook is het mogelijk om een arts, iemand van de sociale dienst of verslavingszorg te zien. Mensen vinden hier een luisterend oor. Bij de meeste locaties kunnen ze een postadres krijgen.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
euro_symbol
Eigen bijdrage
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

De dag- en nachtopvang in Almere biedt opvang aan dak- en thuislozen. Overdag kunnen mensen hier terecht voor een praatje, een kop koffie en diverse andere faciliteiten. In de avond en ’s nachts kunnen mensen terecht voor een warme maaltijd en een plek om te slapen.

Bij de dagopvang hebben we verschillende praktische diensten voor dak- en thuisloze mensen. Ze kunnen er zomaar even binnenlopen om een krantje te lezen of een kop koffie te drinken. Er is soep en brood, een computer met internet en de mogelijkheid voor bezoekers om een arts te zien of iemand van de sociale dienst te spreken. Mensen vinden hier een luisterend oor. In de meeste vestigingen kunnen ze bovendien een postadres krijgen.

Persoonlijk contact

We leggen contact met de bezoekers en gaan samen in gesprek over wat er speelt in hun leven en of we mogelijk ergens mee kunnen helpen. We ondersteunen hen om weer deel te nemen aan het ‘gewone’ leven. Werk/ financiën en woonruimte zijn de eerste hulpverleningsdoelen. Verder wordt er samen gezocht naar een zinvolle dagbesteding die aansluit op de eigen kracht van de bezoeker. De dagopvang is een brug naar andere vormen van hulpverlening. Bezoekers krijgen zo weer perspectief op een zelfstandig leven. Dit alles bij elkaar vermindert overlast en criminaliteit. In de avond en ’s nachts kunnen dak- en thuisloze mensen terecht voor een warme maaltijd en een plek om te slapen.

➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!

 ‘Daklozen zijn mensen zoals jij en ik’

‘Daklozen zijn mensen zoals jij en ik’