Crisisopvang Gezinnen Amsterdam

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Kortdurende opvang voor volwassenen
Product
Herstart
Gemeente
Amsterdam
Plaatsen:
55
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
Crisisopvang Gezinnen Amsterdam />
								<div class=
location_on
Hilversumstraat 334
1024 MB Amsterdam

Informatie & kenmerken

Herstart is bedoeld voor dak- en thuisloze mensen. Hier worden mensen kortdurend opgevangen en geholpen om hun problemen in kaart te brengen, want vaak is er meer aan de hand dan alleen dakloosheid. Herstart helpt bijvoorbeeld bij inschrijven bij de gemeente en het aanvragen van een uitkering. Dit zijn de eerste stappen naar herstel.

accessibility
Doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wmo
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen appartement
Eigen keuken
Eigen sanitair
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Crisisopvang Gezinnen is een veilige opvangplek voor gezinnen die dakloos zijn geraakt. Naast het bieden van onderdak worden de gezinnen begeleid in het stabiliseren van de crisisproblematiek en het toewerken naar passende huisvesting.

Voor wie?

Crisisopvang gezinnen biedt toekomst perspectief aan gezinnen met enkel- en/ of meervoudige problematiek. De gezinnen worden bij ons geplaatst door de GGD.

Onze begeleiding

Tijdens het verblijf krijgen wij zicht op problematiek naast huisvesting, zoals financiën en kindveiligheid. Ook hierop bieden wij een passend hulpaanbod. Wij leveren maatwerk in samenwerking met de gezinnen.

Aanmelding: 

Aanmelding gaat via het Centrale Meldpunt. Ook gezinnen die zichzelf aanmelden, gaan naar dit Centrale Meldpunt. Een GGD medewerker kan telefonisch een eerste intake houden of deze inplannen op het kantoor van de GGD. Het Centrale Meldpunt is van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 020 555 5462.

Link: Hulp en opvang regelen als u dakloos bent - Gemeente Amsterdam