Abstinent Wonen Hoogoord

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor mensen met psychiatrische problematiek
Product
Huis en Haard
Gemeente
Amsterdam
Plaatsen:
4
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
location_on
Hoogoord 194
1102 CK Amsterdam

Informatie & kenmerken

Er is veelal sprake van psychiatrische problematiek, vaak in combinatie met een verslaving. Zelfstandig wonen lukt niet.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wfz
Wmo
euro_symbol
Eigen bijdrage
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

HOOGOORD, ABSTINENT WONEN
Hoogoord is een (groeps-)woonvoorziening met ambulante begeleiding voor volwassenen. Abstinent wonen is bedoeld voor Amsterdammers die de wens hebben om middelenvrij te leven in aansluiting op een klinische behandeling in een verslavingskliniek (bv. de Wending). Het zijn Amsterdammers die de wens hebben om actief aan het eigen herstel te werken en hiervoor het programma dat de locatie Hoogoord aanbiedt willen volgen.
De woonlocatie
De woonlocatie ligt in de wijk de Bijlmer in Amsterdam en heeft vier plekken voor abstinent wonen. De woning bestaat uit twee etages, twee bewoners wonen beneden en delen sanitair, twee bewoners wonen boven en delen sanitair. Er is een keuken met standaard inventaris, gebruik van wasmachine en droger en er is een gezamenlijke woonkamer waar o.a. tv gekeken kan worden. Roken mag alleen op het balkon. De eigen kamer is ruim, er staat een bed met beddengoed, kast, prullenbak en er is plek voor wat kleine meubeltjes.
De bewoners doen zelf boodschappen en koken zelf. Er wordt geen maaltijd of budget hiervoor verstrekt. Bezoek kan in overleg, logees zijn niet toegestaan.
De locatie is huisdiervrij.
Woonkosten
De eigen bijdrage bedraagt 375 euro per maand.

Herstelbegeleiding
Het herstelprogramma bestaat onder andere uit:
* ambulante begeleiding (2,5 uur per week) in de woning.
* ondersteuning van een ervaringsdeskundige (16 uur per week aanwezig)
* begeleide sportactiviteit door een vrijwilliger (2 x per maand)
* het volgen van meetings
* het volgen van ambulante behandeling gericht op de verslaving
* het meewerken aan urinecontrole
Verder is er een huisgroep en wordt verwacht dat er corvee uitgevoerd wordt. Het gebruik van middelen of medicatie die binnen de opiaten wetgeving vallen is niet toegestaan gedurende het traject op de locatie Hoogoord. Dagbesteding in de vorm van werk, scholing of een participatie werkplek is verplicht.
Mate van toezicht
Deelnemers wonen met elkaar en worden ambulant begeleid. Daarnaast steunen ze elkaar in het proces. Er mag feedback aan elkaar gegeven worden en bij gebruik van middelen wordt verwacht dat deelnemers dit melden aan de ambulant begeleider/ ervaringsdeskundige. Er is vier keer in de week iemand aanwezig (op afspraak).
Doorstroommogelijkheid:
Het doel is om deelnemers te laten uitstromen via de omslagprocedure, als dit niet passend blijkt worden samen met de deelnemer andere mogelijkheden onderzocht en ingezet.

Aanmelden:
Het Bureau Traject Management informeert en adviseert u graag over al uw vragen over aanmelding, wachtlijsten, plaatsing, indicaties en casusbesprekingen.
Het Bureau Traject Management is bereikbaar via de mail:
btm.gwca@legerdesheils.nl