50|50 Binnenbos

Zorgaanbod
Participatie
Beschrijving
Werkvaardigheden opdoen binnen een prettige en veilige omgeving
Product
Participatie
Gemeente
Utrechtse Heuvelrug
Aanmelden

Aanmelden kan via het mailadres 5050.mn@legerdesheils.nl. Voor inhoudelijke zorgvragen kan er contact worden opgenomen met het Bureau Traject Management (BTM). BTM is bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. 

50|50 Binnenbos />
								<div class=
location_on
Langbroekerdijk 8a
3972 NC Driebergen-Rijsenburg

Informatie & kenmerken

Bij de 50|50-locaties van het Leger des Heils vinden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende werkplek of dagbesteding. Het gaat vaak om mensen met meerdere en langdurige problemen. In het participatieprogramma van 50|50 leren deelnemers werkvaardigheden binnen een prettige en veilige omgeving. Het is de bedoeling dat ze doorstromen naar een passende plek in de maatschappij en een zo gewoon mogelijk leven opbouwen.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
interests
Dagbesteding aanwezig

Specificaties

Bij 50|50 zetten mensen een stap richting een gewoon leven door te werken in leerwerkbedrijven. Die stap leidt weer tot een vervolgstap en als het mogelijk is naar een opleiding of betaalde baan. Omdat wij geloven dat elk mens een plek in de samenleving verdient.

Voor wie zijn wij er?

Bij 50|50 is iedereen welkom, die werkervaring wil opdoen. We begeleiden vooral mensen met problemen op meerdere leefgebieden die niet zelfstandig werk kunnen vinden en houden. Die door persoonlijkheidskenmerken, gedrag of specifieke combinaties van problemen, uitgevallen zijn in de (reguliere) arbeidsmarkt en/of samenleving. Deze mensen zijn kwetsbaar. Maar juist in die kwetsbaarheid liggen vaardigheden en talenten verborgen. Onze vuistregel is: ‘Zelfstandig waar het kan en ondersteunen waar nodig’.

Werkwijze

50|50 gaat uit van de krachten en talenten van ieder mens. De focus verschuift van beperkingen en problemen naar wensen en verwachtingen. Door middel van maatwerk wordt de eigen kracht van mensen ingezet om doelen, gezond gedrag en herstel van het gewone leven te bevorderen. Werken bij 50|50 Binnenbos geeft het dagelijks leven een zinvolle invulling en helpt om talenten te (her)ontdekken.
De begeleiding is gericht op het maken van vervolgstappen. Via het programma ‘DOEN, GAAN, BAAN’ doen mensen werkervaring op waarmee ze die vervolgstappen concretiseren. Het doel is uiteindelijk duurzaam uitstromen naar vrijwilligerswerk, betaald werk of een opleiding/studie.

Wat doen we bij 50|50 Binnenbos

Voor wie graag in de natuur is, het niet erg vindt vieze handen te krijgen en werken in een moestuin leuk vindt, is het Binnenbos ideaal. Het Binnenbos grenst aan een natuurgebied, waardoor het een perfecte plek is om rustig te kunnen werken en de natuur te beleven. 

In het Binnenbos worden op een duurzame manier groenten en andere eetbare planten gekweekt. Daar komen geen kunstmest en pesticiden aan te pas, waardoor planten tijd hebben om te groeien en in alle rust op smaak komen. Er wordt buiten gewerkt in de moestuin, maar ook binnen een kweekkas. Hierdoor is er het hele jaar door iets te doen waarbij mensen kennis en ervaring opdoen over gezond voedsel verbouwen. Denk hierbij aan zaaien, stekken, planten, wieden, snoeien, oogsten en allerlei andere activiteiten. In het Binnenbos wordt niet alleen meer geleerd over de natuur, maar ook over eigen kuezes maken wat bijdraagt aan herstel. 

De moestuin is er voor iedereen. Voor mensen die werkervaring willen opdoen, ervaring met samenwerken of juist alleen willen zijn met de natuur: er is altijd plek. 

 ➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!