Naschoolse Dagbehandeling 12 + Amsterdam

Zorgaanbod
Jeugdhulp en gezinsondersteuning
Beschrijving
Hulp voor kinderen en jongeren
Product
JongLeren
Gemeente
Amsterdam
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Contactformulier voor deelnemers jonger dan 18 jaar: 

Contactformulier voor deelnemers van 18-27 jaar: 

Toon meer
Naschoolse Dagbehandeling 12 + Amsterdam />
								<div class=
location_on
Hilversumstraat 440
1024 MB Amsterdam

Informatie & kenmerken

JongLeren helpt kinderen en jongeren met een complexe hulpvraag. Ze hebben bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, schulden, gebruiken middelen, verzuimen school of zijn in aanraking geweest met de politie. Daarnaast is er vaak  sprake van gedragsproblematiek en problemen in het eigen netwerk. Door hulp op maat leggen we een stabiele basis waar de jeugdige mee verder kan. Deze hulp kan allerlei vormen krijgen en de veiligheid van het kind staat altijd voorop.

Specificaties

De naschoolse dagbehandeling voor jongeren vn 12-15 jaar noemen we TIO, Talent IN Ontwikkeling.

We bieden behandeling aan jongeren waarbij sprake is van een licht verstandelijke beperking in combinatie met gedragsproblemen. In de behandeling zijn we gericht op het samen met de jongeren ontdekken van hun talenten. Er wordt in de groep gewerkt met talent-thema's waarin de jopngeren mper thema gaan ontdekken waar hun interesses en kwaliteite liggen. Iedere jongere heeft een coach die hen helpt om de aangeleerde vaardigheden en talenten op de groep om te gaan zetten in de alledaagse praktijk. Indien nodig gaat de coach mee naar afspraken met instanties of school. Ook besteedt de coach aandacht aan zinvolle vrijetijdsbesteding.

Ook het netwerk en het gein worden zoveel mogelijk betrokken bij de behandeling.

Er zijn twee groepen: TIO-Noord en TIO-Zuidoost