Naschoolse Dagbehandeling 12 - Amsterdam

Zorgaanbod
Jeugdhulp en gezinsondersteuning
Beschrijving
Hulp voor kinderen en jongeren
Product
JongLeren
Gemeente
Amsterdam
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Contactformulier voor deelnemers jonger dan 18 jaar: 

Contactformulier voor deelnemers van 18-27 jaar: 

Toon meer
Naschoolse Dagbehandeling 12 - Amsterdam />
								<div class=
location_on
Hilversumstraat 440
1024 MB Amsterdam

Informatie & kenmerken

JongLeren helpt kinderen en jongeren met een complexe hulpvraag. Ze hebben bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, schulden, gebruiken middelen, verzuimen school of zijn in aanraking geweest met de politie. Daarnaast is er vaak  sprake van gedragsproblematiek en problemen in het eigen netwerk. Door hulp op maat leggen we een stabiele basis waar de jeugdige mee verder kan. Deze hulp kan allerlei vormen krijgen en de veiligheid van het kind staat altijd voorop.

accessibility
Doelgroep
Kinderen
outlined_flag
Indicatie
Jw

Specificaties

De naschoolse dagbehandeling is bedoeld voor kinderen en  met een licht verstandelijke beperking in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. De kinderen vertonen zowel in de thuissituatie als op school gedragsproblemen en worden in hun ontwikkeling belemmerd. Meestal zijn er in de thuissituatie ook moeilijkheden op het gebied van opvoeding, wonen, dagbesteding en/of financiën. Hierdoor is het voor de ouders en verzorgers niet altijd gemakkelijk om de ondersteuning te bieden die het kind/de jongere nodig heeft.

Bij de naschoolse dagbehandeling ontvangen de kinderen zowel individuele-, als groeps- als gezinsbehandeling. Na schooltijd komt het kind op de groep om social-emotionele vaardigheden aan te leren met als doel gedrags- en/of emotionele problematiek te verminderen. Binnen een vaste dagstructuur worden activiteiten aangeboden die hier aan bijdragen.

Ook het netwerke en het gezin worden zovel mogelijk bij de behandeling betrokken.

Er zijn 3 dagbehandelingsgroepen voor de leeftijd tot 12 jaar:

Het Viooltje, de Klaproos en de Zonnebloem