De Klif (Behandeling 24 uurs-LVB)

Zorgaanbod
Jeugdhulp en gezinsondersteuning
Beschrijving
Hulp voor kinderen en jongeren
Product
JongLeren
Gemeente
Amsterdam
Plaatsen:
12
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Contactformulier voor deelnemers jonger dan 18 jaar: 

Contactformulier voor deelnemers van 18-27 jaar: 

Toon meer
De Klif (Behandeling 24 uurs-LVB) />
								<div class=
location_on
Hakfort 42
1102 LA Amsterdam
phone

Informatie & kenmerken

JongLeren helpt kinderen en jongeren met een complexe hulpvraag. Ze hebben bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, schulden, gebruiken middelen, verzuimen school of zijn in aanraking geweest met de politie. Daarnaast is er vaak  sprake van gedragsproblematiek en problemen in het eigen netwerk. Door hulp op maat leggen we een stabiele basis waar de jeugdige mee verder kan. Deze hulp kan allerlei vormen krijgen en de veiligheid van het kind staat altijd voorop.

accessibility
Doelgroep
Jongeren
outlined_flag
Indicatie
Jw
Wlz
Wmo
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen appartement
Eigen sanitair
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

De Klif is een behandelvoorziening voor licht verstandelijk beperkte jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar. Wij bieden jongeren een veilig thuis, waar ze tijd en ruimte krijgen om te ontdekken wat voor hen belangrijk is en om zich te ontwikkelen richting zelfstandigheid.

Voor wie?

De Klif begeleidt 12 jongeren met een licht verstandelijke beperking, die te maken hebben met sociaal-emotionele en/of gedragsproblematiek. In onze behandelvoorziening ontvangen jongeren individuele behandeling en groepstrainingen, met als doel om hun zelfstandigheid te bevorderen. De behandeling kan zich bijvoorbeeld richten op het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van wonen, creëren/onderhouden van netwerk, financiën of emotieregulatie. Per gebied kunnen zij certificaten behalen waarmee zij laten zien dat zij de vaardigheden beheersen.

Onze begeleiding

Op de Klif hebben jongeren een eigen appartement met badkamer en toilet. De keuken wordt gedeeld samen met twee medebewoners op dezelfde galerij. In onze behandelvoorziening hebben we twee verschillende fasen waarin jongeren kunnen wonen. Fase 2 is een meer zelfstandige fase dan fase 1.

  1. Wanneer een jongere op fase 1 de doelen heeft behaald, kan een jongere naar fase 2.
  2. Als een jongere op de fase 2 de doelen heeft behaald, kan de jongere uitstromen van de Klif.

De basis is de herstelgerichte aanpak waarin we jongeren zoveel mogelijk eigen regie willen geven. Voorbeelden van uitstroommogelijkheden (afhankelijk van de zelfstandigheid van de jongere) zijn: de afdeling Jongeren Zuidoost en Jongeren Ambulant van het Leger des Heils, een andere voorziening of een eigen appartement met begeleiding.