Adelante 1

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor mensen met psychiatrische problematiek
Product
Huis en Haard
Gemeente
Utrecht
Plaatsen:
28
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

cloud_download Aanmeldformulier (docx)
Toon meer
Adelante 1 />
								<div class=
location_on
Royaards van de Hamkade 4
3552 CM Utrecht
phone

Informatie & kenmerken

Bij Huis en Haard wonen mensen met psychiatrische problematiek, die niet zelfstandig kunnen wonen. De meeste van hen zijn dak- of thuisloos geweest. Mensen met verward gedrag vinden bij Huis en Haard een beschermd en veilig thuis. Bewoners krijgen hulp bij het vinden van structuur en een passende dagbesteding, zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wfz
Wlz
Wmo
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
Eigen keuken
Eigen sanitair
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Beschermd wonen voor dak- en thuislozen met psychiatrische problemen

Huis en Haard biedt onderdak en begeleiding voor dak- en thuisloze mensen met complexe chronische psychiatrische problematiek, soms in combinatie met verslaving, die niet zelfstandig kunnen wonen. Middelengebruik is niet toegestaan. 

Het doel van Huis en Haard is bewoners vooruit helpen, zodat zij zoveel mogelijk mee kunnen doen in de samenleving. Daarvoor bieden wij niet alleen begeleiding bij het wonen, maar ook groepsactiviteiten en individuele begeleiding. De aard van de begeleiding is gericht op stabilisatie en continuering van de leefsituatie en waar mogelijk ontwikkelingsgericht. Zo gaan we bijvoorbeeld samen op zoek naar passende dag- en vrijetijdsbesteding en werk. Op deze manier kunnen we ook bijdragen aan de re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Persoonlijke begeleiding

Iedere bewoner heeft een persoonlijk begeleider. Samen wordt er gekeken naar de leefsituatie en hoe deze verbeterd kan worden zodat herstel van het gewone leven plaatsvindt. Belangrijke onderdelen hierbij zijn structuur, sociale vaardigheden en dagbesteding en/of werk. Bij de begeleiding van onze deelnemers werken we samen met ketenpartners op het gebied van financiën, psychiatrie en verslaving. Zo kunnen wij onze bewoners ondersteuning geven op allerlei gebieden: een totaalpakket, afgestemd op de behoefte van de hulpvrager.

Fasesysteem

Huis en Haard werkt volgens een fase systeem. Fase 1 is gericht op langdurig verblijf, waarbij ook eventuele (lichte) verzorging mogelijk is. Bij Fase 2 wordt toegewerkt naar Fase 3. Fase 3 is gericht op uitstroming en het oefenen met zelfstandig wonen. Bij deze fase is de begeleiding aanwezig van 09.00 tot 17.00 uur, maar wel altijd 24/7 in de buurt.

Faciliteiten

Adelante 1 biedt plek aan 28 deelnemers, zowel man als vrouw vanaf 18 jaar. Deelnemers beschikken over een eigen kamer met badkamer, toilet en keukenblok. 9 van deze kamers zijn ingericht voor mindervalide deelnemers, die rolstoelafhankelijk zijn en lichte zorg nodig hebben. 

 ➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.