Housing First Haaglanden

Zorgaanbod
Ambulante begeleiding
Beschrijving
Woning met ambulante begeleiding
Product
Housing first
Gemeente
Den Haag
Aanmelden

Het Bureau Traject Management (BTM) is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.00 uur op 088 065 29 00 en via nw.btm@legerdesheils.nl of vul onderstaand formulier in.Bij BTM kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.

cloud_download Aanmeldformulier regio Noordwest (pdf)
Toon meer
Housing First Haaglanden />
								<div class=
location_on
Contactadres
Binckhorstlaan 287
2516 BC Den Haag

Informatie & kenmerken

Bij Housing First krijgen mensen die dak- of thuisloos zijn geweest hulp aan huis (ambulante begeleiding) en een zelfstandige woonplek. Zij hebben vaak meerdere problemen, zoals een psychiatrische stoornis, verslaving, geen sociaal netwerk, eenzaamheid of schulden. Housing First geeft een stabiele basis, van waaruit ze samen met ons aan hun problemen kunnen werken.

Specificaties

Housing First Haaglanden is actief in (regio) Den Haag, het Westland en Delft.

Eerst een eigen huis

In het programma Housing First van het Leger des Heils krijgen dak- en thuisloze mensen eerst een eigen huis en werken ze van daaruit aan hun herstel. Vanuit hun woning worden ze intensief begeleid bij al hun problemen. Ze krijgen bijvoorbeeld hulp bij hun financiën en het zoeken naar een opleiding, werkervaringsplek of baan.

Housing First in beeld

De ambulant begeleiders van Housing First zetten zich elke dag in voor mensen die voor het eerst sinds lange tijd weer een eigen woning hebben, en hulp nodig hebben bij het herstel van hun leven. Zo ook Susan! In de video vertelt Susan je meer over wat haar baan voor haar betekent, en hoe Housing First het verschil kan maken in het leven van een deelnemer.

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor social media cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Lees meer

'We kunnen deze mensen niet aan hun lot overlaten'

'We kunnen deze mensen niet aan hun lot overlaten'

26 oktober 2023 •
Met het realiseren van een woonplek voor een dakloze man die in een tentje op een bedrijventerrein woonde, is Housing First in de regio Delft van start...
Naast iemand blijven staan en niet opgeven

Naast iemand blijven staan en niet opgeven

21 september 2023 •
Donja is al meer dan 5 jaar persoonlijk begeleider bij Housing First in Den Haag. Ze helpt deelnemers die via Housing First een huis hebben gekregen en...