Vredeslicht 2021 - Geannuleerd

Vanwege de huidige corona maatregelen is het helaas niet mogelijk om landelijk een vredeslichtmoment te organiseren. Wil je het wel het vredeslicht ophalen / uitdelen? Onderaan deze pagina staan de locaties waar je het vredeslicht kan vinden!

Het vredeslicht

Jaarlijks ontsteekt een kind uit Oostenrijk de kandelaar met de eeuwige vlam in de geboortegrot in Bethlehem, de plek waar Jezus geboren is. Dit kleine vlammetje symboliseert het licht en de vrede die de geboorte van Jezus Christus in onze harten heeft gebracht. 
 
Zo ontstaat er al meer dan 30 jaar vlak voor kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht. Voor even vormen die vlammetjes samen een vuurtoren, die in het donker ons de weg wijst naar de vrede. Duizenden scouts van over de hele wereld geven het licht in de tijd voor kerst door aan zoveel mogelijk mensen. Zo vormen zij samen een keten van licht, als teken van vrede en vriendschap. 
 
De kandelaar wordt vanuit Bethlehem brandend mee genomen naar Oostenrijk en van hieruit verspreidt dit vlammetje zich over o.a. Europa. Vanuit Nederland gaan er jaarlijks, net als vanuit andere landen, scouts naar Oostenrijk om dit vlammetje op te halen zodat ze het in eigen land ook weer door kunnen geven.

Wat kun je met het Vredeslicht?

In de eerste plaats natuurlijk: laten branden! Het licht is aangestoken in Bethlehem en iedere keer steekt iemand zijn kandelaar ermee aan. Verbreek de ketting dus niet! Een handige optie is om een windlicht met een grote kaars erin te hebben en die op een veilige plek 24 uur per dag laten branden. Ververs wel tijdig de kaars als hij bijna op is.

Zomaar een paar ideeën om te doen met het Vredeslicht:

  • Laat een kind de adventskaarsen tijdens de samenkomst aansteken met het Vredeslicht en vertel er een mooi verhaal bij
  • Maak met de kinderen een lantaarnblikje. Dan kunnen zij onder begeleiding het licht doorgeven in bijvoorbeeld een bejaardenhuis, andere kerken of jeugdactiviteiten.
  • Stel de bezoekers van kerstactiviteiten in de gelegenheid het Vredeslicht mee naar huis te nemen door bijvoorbeeld een aantal Vredeslichtkaarsen te bestellen.

Waar kan ik het vredeslicht ophalen?

Ede
50|50 Hotel Belmont

Goorsteeg 66, 6718 TB  Ede
Vanaf 15 december dagelijks tussen 09:00u en 17:00u bij de receptie

Tilburg
Adri en Marion Vermeer
van de Coulsterstraat 23
5021 BK  Tilburg
Van 13 t/m 19 december, afspraak maken via e-mail: Noord-Brabant@vredeslicht.nl

Dordrecht
Albert Dijkshoorn
de Jagerweg 214
3328 AA Dordrecht
Telefonisch of Whatsapp afspraak maken via 06-13062943

Almere
Geert-Jeroen Klootsema
Divertimentostraat 10
1312 EC Almere
Telefonisch of Whatsapp afspraak maken via 06-51217649

Hardinxveld-Giessendam
Diantha Vonk
Telefonisch of Whatsapp afspraak maken via 06-36213594

Via Scouting Nederland is het ook mogelijk het Vredeslicht op te halen. Zie: https://www.vredeslicht.nl/nederland