Buurthuiskamer

Ontmoetingswinkel Roermond

location_on
Minderbroedersingel 15F
6041 KG Roermond
phone
access_time
Vandaag gesloten
Toon alle openingstijden

Kleding en schoenen kunnen tijdens openingsuren worden ingeleverd of eventueel worden opgehaald.
Ook kan er op afspraak met een maatschappelijk werker gesproken worden.

Onze buurthuiskamers zijn van en door de buurt. Ontmoeting, omzien naar elkaar, goede gesprekken en samen optrekken. Een plek waar je thuiskomt en waar iedereen welkom is. Je hoort erbij. Je wordt gezien. Voel je thuis!

In Roermond is op 9 augustus 2022 in het Ontmoetingscentrum Roermond een nieuwe Ontmoetingswinkel van start gegaan. De Protestantse Gemeente Roermond heeft hier samen met het Leger des Heils een mooie ruime kledingwinkel en huiskamer / koffiecorner ingericht. Het adres is Minderbroedersingel 15F en de Ontmoetingswinkel is geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 - 16.00uur.

Tevens organiseert VIJF hier elke maandag van 16.00-20.00uur een Wijkhotspot. Er is dan gratis koffie, thee en soep en er zijn thema-activiteiten rondom energiebesparing.

Daarnaaast is er elke woensdagmiddagmiddag van 13.00 - 16.00 Open-Kerk

De kledingwinkel is op maandag en woensdag gesloten.

Sociaal Spreekuur

U kunt ook bij ons terecht voor vragen en ondersteuning met betrekking tot schuldhulppreventie, budgetbeheer, bewindvoering, schulden, geldzorgen, voorzieningen, regelingen, Wmo, Participatiewet, Jeugdwet, formulieren, contracten, toeslagen en ambulante begeleiding.

Bel of maak hiertoe een afspraak met Cees Bontekoe 06-15630872  cees.bontekoe@legerdesheils.nl

ma

Geef een jas ! Verwarm een hart!

Limburg HELPT!

Ook wij doen mee aan deze actie.

U kunt uw jas inleveren bij ons vanaf maandag 2 oktober tot en met maandag 30 oktober.

Wij zorgen er dan samen voor dat Uw jas bij de juiste persoon terecht komt.

Alvast dank ! voor Uw gift.

Deelnemers Miss Universe verkiezing openen tuinproject Roermond | vrijdag 14 juli 2023

Binnen dit project kunnen buurtbewoners die zelf niet over een tuin beschikken, bloemen, groente en fruit verbouwen in tuinbakken en onderling contact leggen.

Op vrijdag 14 juli a.s. wordt om 17.00 uur het tuinproject geopend door 10 deelneemsters aan de Miss Universe verkiezingen in 2015. Deze deelneemsters houden dit jaar een reünie in Nederland en het is gebruikelijk dat zij hiervoor ook bij een maatschappelijk initiatief betrokken zijn. Ze zullen samen met 10 buurtbewoners door middel van het planten van diverse bloemen en planten, de tuinbakken in gebruik nemen. De volgende deelnemers van de Miss Universe verkiezing 2015 zullen meewerken aan de opening: Lisa Marie (Singapore), Emilia (Portugal), Mirta (Kroatië), Martine (Noorwegen), Idubina (El Salvador), Anindya (Indonesië), Shauna (Gyana), Sheetal (Mauritius), Annelies (België) en Francesca (Ecuador, onder voorbehoud).

De opening zal plaatsvinden op het plein achter het Ontmoetingscentrum aan de Minderbroederssingel 15F in Roermond (ingang Neerstraat). De gedachte voor het tuinproject ontstond nadat bleek dat veel centrumbewoners geen ruimte hebben voor een tuin, maar wel behoefte hebben aan verbinding met de natuur. Waar en wanneer bewoners die ook willen meedoen zich kunnen aanmelden, wordt later bekend gemaakt. Bijzonder aan het tuinproject is dat dit met weinig investeringen tot stand is gekomen, omdat bedrijven en personen hebben bijgedragen.

Het Ontmoetingscentrum is sinds augustus 2022 geopend en voorziet in een duidelijke behoefte. Het betreft een samenwerking tussen de Protestantse gemeente Roermond en het Leger des Heils. Er is een tweedekans kledingwinkel en een koffiecorner. De gedachte is: ‘voor de buurt – door de buurt’. Het Ontmoetings-centrum wil een plek zijn voor een ieder die het fijn vindt om op verhaal te komen of voor een bescheiden bedrag kleding te kopen. In het Ontmoetingscentrum is iedereen welkom voor een kopje koffie of thee en persoonlijke aandacht. Het Ontmoetingscentrum is wekelijks geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Twee keer per maand wordt er ook een warme maaltijd georganiseerd. Hieraan wordt door zo’n 30 personen deelgenomen.

Op andere dagen zijn er ook organisaties acties, waaronder VIJF. VIJF is er op maandagen van 16.00 uur tot 20.00 uur. VIJF brengt diensten samen op het gebied van welzijn, geestelijke gezondheid, ouderenzorg, verslavingszorg en ondersteuning van mensen met een beperking.

MEET! en EAT!

Wij begrijpen steeds meer dat er veel behoefte is aan ontmoeten (meet) gesprekken over alles en niets.

Met allerlei mensen van binnen en buiten de kerk, alleenstaanden, gemeenteleden, kwetsbare mensen uit de samenleving.

Dit combineren we nu met een gezamenlijke maaltijd die wij 1x per maand op een dinsdag, en 1x per maand op een donderdag aanbieden.

Nodig jezelf uit en neem iemand mee waarvan je denkt, dat zou wel eens een ondersteuning voor hem of haar kunnen zijn.

Heeft u een keer geen zin om te koken of zit/eet u iedere avond alleen? Kom dan eens gezellig mee - eten.

Geef eens een andere invulling aan Uw avond.

Meerdere malen combineren we dit nu af en toe zelfs met een live-band/muziek.

Ook dit realiseren we op vrijwillige basis.

Dus .. schuilt er een muziekant in U ? laat het ons weten!

Een team van 8-10 koks rouleert: de maaltijden varieren van maaltijdsoepen, pasta’s, stampot tot Indonesische rijsttafel.

*Opgave kan via Aafke Doelman: meetandeat@pg-roermond.nl, 06-15 122 689 of via het aanmeldformulier die U      op de balie kunt vinden in ons Ontmoetingscentrum.

Meer informatie, of wilt u eens in de 4 maanden meedraaien als vrijwilliger/ gastheer-vrouw, meldt u dan bij Aafke Doelman.

Enfin… u begrijpt de bedoeling: Kom ! MEET ! en EAT !

U bent van Harte welkom!