Kledingwinkel

LdH Boetiek

LdH Boetiek is de naam van onze kledingwinkel. U vindt er goede en goedkope (gebruikte) kleding en schoenen voor kinderen en volwassenen. U kunt hier ook terecht voor theedoeken, handdoeken, beddengoed en dekens. De spullen die u bij ons koopt zijn bij ons aangeboden voor hergebruik. Regelmatig krijgen we ook nieuwe en/of ongedragen kleding aangeboden. Drie keer per week wordt het assortiment van de winkel aangevuld. We zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur en woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur.

Hergebruik

Het Leger des Heils verzamelt al meer dan honderd jaar gebruikte kleding, textiel en schoenen in. Jaarlijks hergebruiken we landelijk ongeveer 24 miljoen kilo kleding. We verkopen het tegen sociale prijzen in onze tweedehands kledingwinkels, we geven het gratis weg aan mensen in nood en een deel gaat naar sorteerbedrijven, daar krijgen we geld voor. Met dit geld steunen we hulpaanbod van het Leger des Heils, zoals projecten met tienermoeders, jeugdzorg of arbeidsintegratie.
Natuurlijk sparen we met het hergebruik ook het milieu. Iedere kilo kleding die we opnieuw gebruiken, scheelt 3,4 kg CO2. Simpelweg omdat we daarvoor geen nieuwe kleren hoeven te maken.

Kleding aanbieden

Bruikbare kleding, textiel en schoenen kunt u 24 uur per dag aanbieden in de groene containers achter het korpsgebouw. Heeft u kleding die u liever niet in de container gooit? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken, zodat wij de kleding persoonlijk van u in ontvangst kunnen nemen. Dit kan ook wanneer de winkel open is.

image
De ingang van de LdH Boetiek