Activiteiten voor volwassenen

Voor volwassenen organiseert het Leger des Heils activiteiten rondom de Bijbel, het geloof en belangrijke levensvragen.

Life

Life is een gespreksgroep voor jong volwassenen. Jonge mensen die zelfstandig leven en hun eigen keuzes maken. Welke vragen kom je tegen? Welke antwoorden zoek je, waar vind je die en wie kan je daarbij helpen? Life gaat over het leven en over de zaken die het leven mooi maken maar ook over de hindernissen die je op je weg kunt tegenkomen. Life gaat over zingeving, geestelijke groei en vriendschap. Je groeit samen in je geloof met Life.

Alpha-cursus

Wat geloven christenen nu eigenlijk? Die vraag staat centraal in de Alpha-cursus. Een aantal korpsen van het Leger des Heils organiseert er één. Voor nieuwsgierige mensen. Je hoeft niet gelovig te zijn om aan de Alpha-cursus deel te nemen, maar als je als gelovige je kennis nog eens grondig wilt opfrissen dan ben je vanzelfsprekend ook van harte welkom. Je ontmoet, leert, praat en luistert en maakt op een vrijblijvende manier kennis met het christelijk geloof. Deze korpsen organiseren een Alpha-cursus.

Bijbelstudie

Wij geloven dat de Bijbel Gods woord is. Een oneindige bron van wijsheid waarin de goddelijke richtlijnen voor het menselijk leven staan beschreven. Daarmee is de Bijbel meer dan alleen maar een ‘inspirerend’ boek. Het is het boek van waaruit wij leven en werken, onze keuzes maken en met andere mensen omgaan. Een boek dat het waard is om goed te worden bestudeerd. Dat doen we het liefste samen tijdens een Bijbelstudie, waarin we proberen te ontdekken wat al die verhalen ons te zeggen hebben. Daarbij kijken we ook naar hoe we de lessen uit die Bijbelverhalen kunnen vertalen naar ons dagelijks leven. Zo ontdekken we dat de Bijbel een verrassend actueel, levend en waardevol boek is. Benieuwd? Vraag de korpsofficier naar de volgende Bijbelstudie.

Senioren bijeenkomsten

Elke leeftijdsfase kent zijn eigen dynamiek en brengt zijn eigen vragen met zich mee. Dat stopt niet als de pensioengerechtigde leeftijd is bereikt en iemand senioren wordt genoemd. Daarom organiseert het Leger des Heils ook voor senioren bijeenkomsten waarin gepraat wordt, gezongen, herinneringen worden opgehaald en vooruit gekeken. Natuurlijk wordt er ook uit de Bijbel gelezen omdat die ook in de herfst van het leven nog steeds een krachtige boodschap bevat en antwoorden op belangrijke levensvragen kan geven.