Activiteiten voor kinderen en jongeren

In een korps van het Leger des Heils kun je meedoen aan tal van activiteiten en programma's. Zo kun je samen muziek maken, leuke activiteiten doen en met elkaar praten over God. Geloven doe je niet alleen.

Zingen met je kind (0-4 jaar)

Op verschillende plekken organiseert het Leger des Heils ‘Zingen met je kind!’ Voor iedereen met een kind in de leeftijd van 0-4 jaar. Niet alleen ouders zijn welkom. Opa, oma of tante mogen ook komen! Samen zingen, muziek maken en spelen is goed voor de ontwikkeling van je kind.

Jongsoldaten (7-11 jaar)

Leren over wat er in de Bijbel staat, wat geloven betekent en hoe je er in je eigen leven mee aan de slag kunt? Dat doe je samen met je leeftijdsgenoten als jongsoldaat van het Leger des Heils. Actief en gezellig.

Rock Solid (11-15 jaar)

Weet je het allemaal niet zo zeker en zit je met vragen over het geloof? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Rock Solid van het Leger des Heils kan je helpen met de vragen die je bezighouden.

Aan de hand van concrete voorbeelden en activiteiten ga je in gesprek en leer je zelf antwoorden te vinden op de grote vragen. Zo biedt Rock Solid je houvast. Net zoals Jezus Christus dat zelf is. Rock Solid daagt je uit om na te denken over het leven. Kom daarom eens vrijblijvend een kijkje nemen bij een van de groepen in de korpsen. 

Korpskadetten (15+)

Je bent op een punt in je leven aangekomen waarop je keuzes moet maken. Welk pakket of welke studierichting kies je? Wil ik doorleren of wil ik aan het werk? Wat wil ik met mijn geloof en welke mogelijkheden heb ik dan? Als korpskadet ben je op weg naar volwassenheid. Naar verantwoordelijkheden en je eigen keuzes maken. Heilssoldaat (belijdend lid van het Leger des Heils) worden kan zo’n keuze zijn. Wat houdt dat in, en wat betekent dat voor mijn leven? Serieuze vragen die je helpen om jouw keuzes te maken. Keuzes die je zelf moet maken, maar niet alleen. In de korpskadettengroep ga je samen met anderen aan de hand van thema’s in gesprek over deze keuzes en wat de gevolgen zijn.

Jeugdmuziekkorps

In het plaatselijke jeugdmuziekkorps worden jonge mensen opgeleid om een brassinstrument te spelen. Later kunnen zij lid worden van het muziekkorps voor volwassenen.

Kinderkoor

Enkele korpsen hebben ook een kinderkoor. Door het zingen van eenvoudige liederen kunnen kinderen op hun eigen wijze uiting geven aan hun geloof.

Praiseband

De praiseband is een groep die eigentijdse muziek ten gehore brengt. Soms begeleiden zij de zang in de samenkomst. Meestal bestaat zo’n band uit één of meer zangers of zangeressen en een band (slagwerk, gitaren en keyboard).

Hot 'n Holy

Jeugdactiviteiten van het Leger des Heils Leger des Heils en Jongeren Zoek een korps bij jou in de buurt