Lydiahuis

Ruim een jaar geleden ging het Lydiahuis van start….. Een plek waar mensen kunnen samenkomen  voor gezelligheid, hun verhaal kunnen delen, het ontmoeten van andere mensen e.d.  In de praktijk blijkt dat er veel mensen zijn die om welke reden dan ook zorgen hebben, verdriet meedragen, eenzaam zijn, met vragen rondlopen of gewoon een stukje warmte en contact zoeken e.d.

Toen er begonnen werd okt./nov. 2009,  stonden de beide heilssoldaten - Willy van Erven en Jenny Westerhuis-School -  uit korps Kampen een beetje met lege handen…! Waar en vooral ook ‘hoe’ zouden ze beginnen…. wie zouden ze  gaan uitnodigen ? Met diverse andere aktiviteiten in het verleden, binnen dat Heils-Leger, hadden ze altijd  iets in handen (de bijbel,liederenboek,lesmateriaal,een muziekinstrument en vooral ook ‘mensen’). Maar de beide heilssoldaten begonnen nu in principe  met helemaal niets….. Des te meer was hun verwachting op God zelf gericht en hun gebed was of er mensen op hun pad zouden mogen komen……

Het begon heel klein… gewoon bij Jenny Westerhuis thuis aan de Winde 24 in Kampen en het ging langzaam  groeien.  Nu, ruim een jaar verder, zijn er tussen de  10  en 15 nieuwe contacten gelegd met allerlei mensen  van buiten het Leger des Heils.  De Lydiahuis-bezoekers komen om de 3 weken bij elkaar op woensdagmorgen tussen 9.45uur en 12.00uur.  Het aantal bezoekers varieert, maar er zit duidelijk groei in. We hebben geen strak programma, maar volgen wel een bepaalde lijn, n.l. eerst gezellig koffie drinken met elkaar en je verhaal delen met die ander, maar ook hebben we altijd een THEMA waar we dan samen over spreken zoals : Je bent goud waard ! ; Wordt je van geven rijker? ….of  Wie ben ik, waarvoor leef ik eigenlijk?
 De heilssoldaten Willy en Jenny hopen dat door al deze contacten en gesprekken heen de mensen zullen mogen gaan ontdekken wie JEZUS  is,dat HIJ hét licht der wereld is. Dat HIJ het doel van ons leven is.

Met Pasen 2010 mocht iedereen die het Lydiahuis  bezocht een gast meenemen, voor een Paasbrunch . We waren met een prachtige groep mensen bij elkaar en hielden dit voor  de eerste keer in het  Dienstencentrum van het Leger des Heils.
Daarom besloten we KERST 2010 opnieuw een KERST-BRUNCH te organiseren, iedereen mocht weer een gast mee nemen en ook de kinderen van de Lydiahuisbezoekers waren uitgenodigd  voor de Kerstbrunch. Het gevolg was dat we met 35 mensen samen hebben gegeten en we net niet aan één grote lange tafel konden zitten. Het was een feestelijk kerst-gebeuren …. We waren die morgen begonnen met koffie+ gebak, daarna kwam  Nicole Schiffers (kunstenares) uit Kampen en beschilderde houten theedoosjes met een fraaie tekst én met de naam van de mensen zelf er op! Na de feestelijke kerstbrunch was er gelegenheid om een leuke kerstkaart te maken o.l.v. Herma Pol!
Samen de kerstliederen zingen …was tevens heel bijzonder !   Tot slot kreeg iedereen  een  presentje mee naar huis. Een geweldige ervaring om mensen die geen kerk of samenkomst bezoeken…te mogen samen brengen rondom het kruis welk centraal hangt in de korpszaal van Kampen.

Voor info kunt u terecht bij Willy van Erven 038-3324119 of Jenny Westerhuis 038-3318099