Verkoopactie Vrouwenbond

31-05-2016

De vrouwengroep van het Leger des Heils in Kampen ondersteunt de landelijke Hart & Hand actie. Dit jaar is dat de Mathumaini School in Tanzania Hoop voor de Toekomst. Deze school is gelegen in Temeke op het terrein van het Leger des Heils Hoofdkwartier in Tanzania. Het betreft een kostschool voor basisonderwijs en is de grootste in het land voor gehandicapte en albinokinderen. Matumaini betekent 'hoop', precies hetgeen men wil bieden aan de kinderen die aan de zorg van het heilsleger zijn toevertrouwd. Momenteel zitten er 201 leerlingen op Matumaini. Zo'n 80% van hen is gehandicapt en 20% is albino. De leeftijd van de kinderen varieert tussen de  7 en 20 jaar. 

De school is in 1969 opgericht en al bijna 50 jaar een veilige plek voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen van het land. Het lot van deze kinderen heeft veler hart geraakt en daarom zijn de handen van de kamper vrouwengroep druk bezig geweest met het maken van allerlei mooie en leuke producten.  Kaarten, kleine cadeautjes, diverse exclusieve producten die u nergens anders kunt vinden. Gebreide en gehaakte dames en heren sokken, tassen, sjaals mutsen, kleedjes, kussenhoezen kussens en nog veel meer. Deze artikelen worden aangeboden. Deze unieke producten hebben een eigenschap die niet in een winkel verkrijgbaar is, ze zijn met liefde gemaakt en bijeengebracht. Vanaf € 0,50 kunnen belangstellenden al iets bijdragen.
Verder krijgt men koffie of thee en kan men daarbij genieten van een plakje cake met een toefje slagroom. Dit voor slechts  € 0,25 of een bolletje met twee knakworstjes voor € 0,50. De vrouwengroep hoopt op veel belangstelling. 

De verkoop is op 14 juni van 19.00-21.00 in het Korpsgebouw aan de Bovennieuwstraat 33-35 te Kampen