Reflection op bezoek bij gehavend Leger des Heils

20-01-2015

Op zondag 25 januari om 17.00 uur ontvangt het Leger des Heils Emmeloord het bekende gospelkoor Reflection. Luitenant Aalt Fikse van het Leger des Heils; "We werken er met man en macht aan om het gebouw aan de Noordzijde 12 weer in orde te maken. De brand van anderhalve week terug, heeft toch meer schade veroorzaakt, dan aanvankelijk werd gedacht." Op 10 januari werd er brand gesticht bij het gebouw van het Leger des Heils. Door tijdig ingrijpen van de brandweer werd voorkomen dat de brand naar binnen doorsloeg. Nadien bleek dat er veel rook- en roetschade was. Een deel van de 2e hands kleding moet dan ook als verloren worden beschouwd. Fikse; "Al eerder werd onze kledingcontainer in de brand gestoken. Al met al missen we zo behoorlijk wat kleding. We hopen dat het de mensen uit de Noordoostpolder aan het Leger des Heils denken als ze de kledingkast opruimen. We kunnen het vooral nu goed gebruiken." Kleding kan worden afgegeven. Binnenkort komt er ook weer een nieuwe kledingcontainer.

Reflection uit Tollenbeek zal zondag 'pro deo' optreden om het Leger des Heils een 'hart onder de riem' te steken, aldus de woorden van dirigent Jan Bode. Het reguliere repertoire van Reflection bestaat uit geestelijke muziek, met andere woorden een lied met een boodschap. Muzikaal gezien is het koor breed georiënteerd. Van easy listening ballads tot black gospel.

Fikse nodigt de Noordoostpolder uit om zondagmiddag te komen om samen een feestelijke start zal te maken in een nieuwe periode waarin het Leger des Heils in Emmeloord dienstbaar wil zijn naar de samenleving. De toegang is vrij. Noordzijde 12, Emmeloord. Aanvang om 17.00 uur. Nadien kunnen mensen nog genieten van een hapje en een drankje.