Nieuw ontmoetingshuis ‘Koffie+’ in IJsselmuiden

05-12-2014

Op vrijdag 12 december wordt het nieuwe ontmoetingshuis Koffie+ in IJsselmuiden geopend. In dit pand aan het Markeresplein is iedereen welkom voor koffie en thee. Daarnaast wordt 2e hands kleding verkocht en kunnen belangstellenden deelnemen aan diverse workshops. Koffie+ is een initiatief van een aantal vrouwen in IJsselmuiden in samenwerking met het Leger des Heils korps Kampen. De initiatiefnemers willen met Koffie+ een gezellige plek creëren waarin mensen omzien naar elkaar. “Wij willen mensen dienen en merkbaar aanwezig zijn in de samenleving.”

Koffie+ is vanaf 12 december geopend op dinsdagmorgen van 9.00 – 12.00 uur en op donderdag en vrijdag van 10.00 – 16.00 uur. Belangstellenden zijn welkom voor een bakje koffie of thee aan  Hogehuisstraat 19. Zij mogen aanschuiven aan een mooie stamtafel voor een stuk ontmoeting, een luisterend oor of een helpende hand. Ook kunnen mensen terecht met hulpvragen. Koffie+ is een plek voor zingeving en wordt gerund door vrijwilligers. Zij organiseren ook workshops of andere bijeenkomsten naar behoefte. Op termijn wordt Koffie+ wellicht uitgebreid met een gratis internethoek voor mensen die dit thuis niet hebben.

2e hands kleding en plank voor ondernemers
In Koffie+ wordt ook 2e hands kleding verkocht. Mensen die hiervoor kleding willen doneren, kunnen zich melden via koffieplusijsselmuiden@gmail.com of bellen met 038-332 7242. Daarnaast zijn de initiatiefnemers op zoek naar kleine ondernemers die een plank willen huren in Koffie+ om hun waren te verkopen.  Ook zij kunnen zich aanmelden via bovenstaande gegevens.  

Sponsors van ontmoetingshuis
Veel ondernemers dragen vrijwillig bij aan dit project, zoals Gerrit van de Wetering Bouwbedrijf, Van Olst Schilderwerken, De Ruiter Aannemingsbedrijf, Houthandel van Deuveren, Dekker Electrotechniek, Giga Fun, Ronald Snel, Marcel Flier, Tanneke Dorgelo, Edel Tapijt en Siemen Kloppenburg. Daarnaast hebben diverse particulieren financieel bijgedragen en hebben een aantal mannen geklust en geverfd om Koffie+ tot een uitnodigend ontmoetingshuis te maken.