Middag Pauze Dienst in Korps Kampen

21-11-2017

Zigeunerkinderen in en rondom Jeruzalem!: De Middag Pauze Dienst van donderdag 16 november stond in het teken van Jeruzalem !  Mevr. Willemina den Dikken uit Nunspeet, die nog steeds zelf een paar keer per jaar naar Jeruzalem afreist om een jonge vrouw  ‘Amoun’ te ondersteunen in haar werk, vertelde in de Middag Pauze Dienst over haar ervaringen.  Amoun die zelf uit een gypsie-familie komt weet als geen ander wat het is om ‘zigeuner’te zijn. Dat draag je je hele leven mee….  Altijd, ook  als kind al voelde ze  die ‘afwijzing’…ze werd lichamelijk en  fysiek gepijnigd…….’ze was immers maar een zigeuner’…. en zo werd er ook met haar omgegaan.. Mevr. den Dikken vertelde hóe diep Amoun er doorheen was gegaan….echt vreselijk.

Amoun had  in haar jonge jaren iets van het Islamitische geloof meegekregen, maar kwam later in aanraking met de levende God…de God van Abraham, Isaac en Jakob …en nu ook door genade ‘haar God!’ Dát maakte dat ze er ‘anders’ in ging staan.  Ze leerde dat ze niet minderwaardig was (zo als er altijd ingestampt was) , maar dat ook zij er ‘mocht zijn…dat ook zij een parel van God mag zijn’….door God’s genade ! Ze zou graag meer over vertellen over haar geloof, maar dat kan niet in het openbaar in Jeruzalem. Maar het gaf haar moed en kracht  om verder te gaan…en vooral om zich te ontwikkelen door werk en door  een studie e.d. Ondanks heel weinig geld en middelen, kwam ze toch zo ver dat ze in haar huis ‘gypsie’ kinderen opving, liefde gaf, les ging geven..eten klaar maakte…zodat ook deze kinderen weer  zouden leren en weten dat ze in Gods oog ‘waardevol zijn’!!!  Amoun woont aan de rand van het centrum van Jeruzalem....leert daar  de zigeunervrouwen hun eigen kleding te maken….Ze krijgt soms afgedankt voedsel van winkels  waar de helft al van verrot is, maar toch maakt ze van de andere helft maaltijden voor de kinderen en moeders…ze is een bewonderenswaardige vrouw!

Er werd speciaal in de Middag Pauze Dienst  voor Amoun een  collecte gehouden die opdat moment  in totaal in ieder geval € 102.- contant opleverde,  plus nog enkele  zeker toegezegde  giften die overgemaakt zullen worden. Ook  de km.vergoeding wordt i.o.v. Mevr. den Dikken overgemaakt op de rekening van “Domarie rond Jeruzalem”. Dus we hopen al met al op een opbrengst van  € 230.-  dat is een geweldig resultaat  om dankbaar voor te zijn in  een  Middag Pauze Dienst.

Klik hier voor meer foto's