Love & Peace, of toch niet?

18-02-2017

Op donderdag 13 april om 20.00 uur is er in gebouw de Schalmei, Triangel 1 in Kampen een avond rond liefde en omgaan met seksualiteit. Deze avond zal Eine van der Woude, voorlichter bij het Scharlaken Koord, een presentatie geven. De aandacht zal deze avond liggen op loverboyproblematiek en weerbaarheid op seksueel gebied. Ook een politieagent zal aanwezig zijn om te bespreken wat strafbaar is als het gaat om sexting, grooming en beelden op sociale media. De avond is bedoeld voor alle ouders, opvoeders, jeugdwerkers, pastores en ieder die belangstelling heeft voor het leven van jongeren.

Als ouders hopen we dat onze kinderen uiteindelijk een gelukkige relatie met iemand krijgen! Maar voordat dit zo is, zal er eerst sprake zijn van ontdekken, verliefdheid en een relatie.  Ouders kennen niet alle gevaren die er in deze tijd spelen rond relatievorming bij jongeren. Opvoeders weten vaak niet dat veel contacten op internet ontstaan en hoe leren we onze kinderen hier voorzichtig mee om te gaan? Is het normaal om een sexy foto van jezelf te sturen naar je vriendje? En wat te doen als dit vriendje een fout vriendje lijkt te zijn…  Ouders weten bijvoorbeeld meestal niet wat een loverboy is en hoe een loverboy tegenwoordig werkt. Alles begint met een eerlijk gesprek over liefde en seks. Maar hoe leren we onze kinderen weerbaar te zijn tegen misbruik of vrienden met slechte bedoelingen? En wat is een goede en gezonde omgang met seksualiteit? 

Al dit soort vragen zullen tijdens deze avond aan bod komen.  Als spreekster is Eline van der Woude uitgenodigd. Eline is werkzaam bij de organisatie ‘het Scharlaken Koord’. Deze organisatie biedt professionele en betrokken hulp aan meisjes en vrouwen in de prostitutie. Eline werkt hier als preventiemedewerkster en geeft voorlichtingen en lessen over loverboys en over seksuele weerbaarheid en bewustwording. Iedereen is welkom, om 19.30 uur is er koffie en de avond begint om 20.00 uur. Schalmei, Triangel 1 in Kampen.