Leger des Heils Urk viert dubbel jubileum

18-09-2016

Op 25 september 2011 organiseerde het Leger des Heils voor het eerst geloofsontmoetingen op Urk. Met de slogan ‘Anders Geloven’, wilde het Leger die groep mensen aanspreken die een christelijke opvoeding hadden genoten, maar om de één of andere reden moeilijk aansluiting vonden in de kerk.

Kapitein Aalt Fikse hierover; “Destijds stond er in de krant dat het Leger des Heils Urk was binnen gemarcheerd. We hebben ondervonden dat de weg hier en daar behoorlijk hobbelig is geweest. Maar we zijn heel dankbaar dat God ons tot hiertoe geholpen heeft en we vertrouwen Hem ook voor wat betreft de toekomst.” Precies 5 jaar later zal het heilsleger op zondag 25 september haar jubileum vieren. Dit doen zij inmiddels aan de Klifweg 16. Hier wordt wekelijks de geloofsontmoeting gehouden. En tijdens de komende bijeenkomst zal aandacht besteed worden aan het jubileum. Speciaal hiervoor zal het muziekkorps uit Kampen haar medewerking verlenen. Fikse; “Het thema van de overdenking tijdens deze viering hebben we wat scherp neergezet omdat we ons hierover heilige zorgen maken. Het thema is ‘met een ingebeelde hel naar de hemel’. Veel mensen twijfelen eraan of ze een kind van God zijn en sommigen menen zelfs zeker te weten dat ze in eeuwigheid verloren gaan.  Ik denk dat dit het Vaderhart van God enorm verdriet doet. De boodschap van het Evangelie, immers het goede nieuws, waar wij als Leger des Heils achter staan is dat God niet wil dat iemand verloren gaat, maar dat alle mensen tot geloof komen. Dat is de Vaderwens. Onze negende leerstelling sluit daar ook bij aan; Wij geloven dat een elk die wil gered kan worden.”

Menig Urker zal hebben vernomen dat het Leger aan de Klifweg ook door de weeks actief is. Volgens Fikse is het ook een jaar geleden dat het ontmoetingscentrum Bij Bosshardt haar deuren opende. Dit is een onderdeel van het Leger des Heils. Het beoogt een plek te zijn waar een ieder zich thuis mag voelen en mee kan doen en denken om te komen tot een zinvolle tijdbesteding. Zo zijn er dagelijks warme maaltijden waar zo’n 15 mensen aan meedoen. Verder worden er workshops, biljart- en filmavonden georganiseerd. Een aantal voorbeelden van succesvolle activiteiten zijn; Haak- en Brei, Crea-café, Bosshardt café, Koffie Plus, waar er gesproken wordt over geloofsverdieping en voor de sportievelingen is er ‘op de kuierlatten’. Dat laatste betreft een wandeling. In de Bij Bosshardt vestiging is alles heel professioneel en zeer sfeervol ingericht. De opening vorig jaar was voor het Leger op Urk  een sprong voorwaarts in dienstbaarheid aan de gemeenschap.

Naast de viering op zondag zal er op zaterdag 24 september tussen 10.30 en 14.00 uur vrije inloop zijn waarbij de bezoekers getrakteerd worden op een hapje en drankje en natuurlijk een visje. Fikse tot slot; “Ik hoop dat de Urkers ons op zaterdag en zondag zullen komen feliciteren en ons verlangen is om samen een vrijgemaakte toekomst in te gaan”.