Leger des Heils Kampen viert 130 bestaan met jubileumconcert

11-01-2019

Dit jaar bestaat het Leger des Heils in Kampen 130 jaar. Op 9 februari 1890 begon het Leger des Heils haar werk in Kampen aan de Boven Nieuwstraat. Sinds die tijd zijn de werkzaamheden van het Leger des Heils enorm uitgebreid. Ter ere van dit 130 jarig jubileum wordt op zaterdag 26 januari een jubileumconcert georganiseerd in de Bazuinkerk. Dit jubileumconcert wordt verzorgd door de Amsterdam Staffband (ASB) van het Leger des Heils onder leiding van dirigent Olaf Ritman en het Hervormd Kerkkoor Kampen onder leiding van dirigent Harry Hamer.

De ASB bestaat uit topmuzikanten vanuit het hele land, die allemaal als heilssoldaat actief zijn in een lokaal Leger des Heils korps (geloofsgemeenschap). Het repertoire van de ASB bevat dan ook een boodschap die gebaseerd is op het Evangelie van Jezus Christus en zijn liefde voor de wereld. De ASB verzorgt maandelijks een concert in Nederland en is daarnaast verschillende malen op tournee in het buitenland geweest.

Ook het Hervormd Kerkkoor Kampen stelt zich ten doel het Evangelie op Bijbelse grondslag zingend uit te dragen. Het koor bestaat uit 115 leden en verzorgt regelmatig concerten in Kampen en daarbuiten. Het jubileumconcert begint om 19.30 uur (deuren open vanaf 19.00) en de toegang is gratis. Luitenant Eric Kamperman, korpsofficier van het Leger des Heils in Kampen, hoopt vele Kampenaren te begroeten bij het jubileumconcert.