Spetterende opening Kledingshop

11-02-2017

Op 11 februari werd de totaal vernieuwde kledingwinkel van het Leger des Heils in Kampen feestelijk geopend! Over  belangstelling was zeker niet te klagen……want bij de voordeur en in de  hal was reeds vroeg  dringen geblazen….Maar de bezoekers moesten toch écht even wachten op het moment waarop Netty Nijhof (Coördinator van de winkel) het lintje bij de ingang van de winkel zou doorknippen…zodat de vele bezoekers eindelijk naar binnen konden. Want velen hadden hun loopje naar de kledingwinkel van het Heilsleger in die afgelopen weken heel erg gemist.

Want én een lage prijs… én een gratis kop koffie….. én een gezellig babbeltje of advies…. alles onder één dak, dat is toch wel een unike combinatie. Doch voor dat de openingsplechtigheid plaats zou vinden, sprak eerst Kapitein Aalt Fikse een bemoedigend woord en bedankte de aanwezigen en allen die zich hadden ingezet. Hij verzekerde de bezoekers  dat de opbrengst van de kledingwinkel zéér nuttig besteed zou worden ten dienste van de naaste.

De winkel is dan ook  totaal veranderd, een metamorfose kun je het wel noemen. Het is lichter  en ruimer geworden. Een fijne groep vrijwilligers was ruim 4 weken aan het klussen in een warme team-geest….waardoor niets hun te veel was. Het resultaat mag er dan ook zijn. Een dankwoord aan de vrijwilligers (ook uit andere kerken) is dan hier zeker wel op z’n plaats.

De uitbreiding geeft een mooi overzichtelijk geheel. Het sorteren van de kleding vindt dan ook niet meer in de winkel zelf plaats, maar achter de balie…waar vanuit een goed overzicht is over de kledingwinkel zelf en dáárdoor tevens de winkel in een gezellige en geordende sfeer blijft. Maar ook een dank aan de vele vrijwilligers die altijd weer bereid zijn, week in week uit  om ‘tig’ kilo’s kleding dagelijks te sorteren, op te ruimen en in te hangen. De foto serie geeft een leuk overzicht van het geheel én van  de openingsdag zelf. Voor meer info: 038-3312652

Klik hier voor meer foto's