Kledinginzameling Klinker komt goed op gang

20-04-2018

Klinker-08


De kledinginzameling door het Leger des Heils begint in Wezep begint goed op gang te komen. Vorig jaar is er 7.000 kilo kleding binnengebracht in de container voor het ontmoetingscentrum De Klinker aan de Stationsweg 95. Deze wordt zorgvuldig gesorteerd door een aantal vrijwilligers en daarna voor de verkoop aangeboden.

Uit eigen onderzoek in Kampen is gebleken dat het Leger des Heils veruit de goedkoopste is als het gaat om tweedehands kleding en schoeisel. Mocht het zo zijn dat mensen niet of nauwelijks in staat zijn een vergoeding te geven, dan wordt een kledingpakket gratis aangeboden.

Vertrouwen
Landelijk ontvangt het Leger des Heils in Nederland jaarlijks zo’n 24 miljoen kilo kleding vanuit de samenleving. Voor de beeldvorming; dit is een hoeveelheid kleding waarmee het grootste voetbalstadion tot aan de nok toe gevuld zou kunnen worden. Het Leger de Heils wil hiermee de gemeenschap nog meer ten dienste staan en een duurzaam gebruik van de gebruikte kleding te bevorderen. Uit de hoeveelheid aangeboden kleding blijkt het vertrouwen dat de samenleving heeft in het leger.

Rondkijken
Iedereen is welkom in de winkel. De klantenkring is erg divers. Het is een misvatting dat de kledingwinkel er alleen is voor de minst draagkrachtigen. Zo komen er asielzoekers en statushouders langs, maar ook mensen die het gewoon leuk vinden om rond te kijken in het ruime assortiment en iets passends te scoren. De vaste openingstijden zijn dinsdag t/m donderdag van 10 tot 16 uur en vrijdag van 14 tot 17 uur. De kledingcontainer is altijd bereikbaar.

Manspersoon
Dat er behalve kleding ook nog wel eens wat anders in de container zit, beleefde een van de vrijwilligers onlangs. Toen zij de kledingcontainer wilde legen, bleek er iemand in te slapen. Deze manspersoon had geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij is in de Klinker opgevangen en doorverwezen voor een passender oplossing.