Kapiteins Fikse nemen afscheid van Genemuiden

23-05-2018

Op zondag 27 mei a.s. nemen de kapiteins Aalt en Tertia Fikse afscheid van Genemuiden.

Dit heeft plaats tijdens de wekelijkse geloofsontmoeting om 17.00 uur in d’Overtoom, Grutto 1 in Genemuiden. De Fikses worden overgeplaatst naar Zuid-Limburg. Hun werk wordt overgenomen door luitenant Eric Kamperman uit Lelystad. Kapiteins Aalt en Tertia Fikse gaan wonen in Heerlen en krijgen naast een kerkelijke gemeente, een regionale functie. Fikse: “Als je een korps met bijbehorende buitenposten en projecten loslaat, dan kijk je onbewust toch terug op de periode die wordt afgesloten. We doen dat met dankbaarheid. Dankbaar omdat wij in de ruim 10 jaar in Kampen en omgeving veel zegeningen mochten meemaken en ook veel mochten leren. Dat laatste nemen we zeker mee naar onze nieuwe werkplek”. Vanuit Kampen hebben de Fikses aan de wieg gestaan van allerlei nieuwe initiatieven: op Urk en in Emmeloord een geloofsgemeenschap en inloophuis Bij Bosshardt, in IJsselmuiden het inloophuis Koffie Puur, in Genemuiden het inloophuis ’t Kruispunt en in Wezep ontmoetingscentrum ‘De Klinker’. Voordat zij in Kampen en omgeving gingen werken, verbleven de Fikses 15 jaar in Suriname. Daar werkten zijn ook al voor het Leger des Heils.

Aalt en tertia Fikse
 

Afscheidsbijeenkomst

Zondag 27 mei om 17.00 uur wordt de wekelijkse geloofsontmoeting gehouden, waar de Fikses voor zullen gaan. Wim Rouw uit Wezep zal muzikaal begeleiden. Het thema is; Is dit jouw tijd? Iedereen is welkom.

Aalt en Tertia Fikse verhuizen op 26 juni 2018 en worden samen verantwoordelijk voor korps Treekbeek (gemeente Brunssum). Daarnaast zal Aalt Fikse als Regio-officier proberen de verschillende afdelingen van het Leger des Heils, zoals het maatschappelijk- en kerkelijk werk in de provincies Limburg en Brabant nauwer met elkaar te laten samenwerken. Fikse; "Als Leger des Heils staan wij voor de heelheid van de mens. Wat heb je er aan als je iemand kleedt en voedt, maar geen rust voor zijn ziel aanbiedt? Geestelijk en maatschappelijk werk gaan hand in hand. Het is eigenlijk als twee benen waar een mens op loopt. Je zet de ene voor de andere en zo, om en om, komt iemand in beweging. Beide benen zijn van belang om een mens vooruit te helpen. Zo zien wij hulp aan mensen, maar ook het doorgeven van de liefde van God als twee noodzakelijke 'benen' om een mens vooruit te helpen." Aalt en Tertia Fikse willen naast hun taken ook heel graag gaan pionieren om zo in Limburg op nieuwe plekken de doelstelling van het Leger des Heils vorm te geven.