JUnit

21-09-2015

We spreken wel eens van gezegende dagen, maar zaterdag 19 september zal als zo'n dag bekend staan. Het landelijke gospelkoor J-Unit van het Leger des Heils was te gast in Kampen. Daar werden ze door een aantal vrijwilligers gastvrij ontvangen in het ichthus college. Na een oefenuurtje mochten ze aan de lunch.

Klik hier voor foto's van het bezoek aan Kampen

Daarna vertrok het gezelschap van 35 mensen richting AZC. Als één van de weinig groepen met een christelijke achtergrond mochten zij daar optreden. het weer was stralend. Er stonden enorm veel mensen te kijken en te genieten van de mooie zang. Christenen en Moslims stonden gebroederlijk naast elkaar en dansten wat mee. De kinderen mochten tussen de zingende koorleden staan en meedoen.

Klik hier voor foto's van het bezoek aan het AZC

Rond half drie kreeg de groep Pakistaanse hapjes geserveerd. Geheel in stijl arriveerden ze daardoor bijna een uur later dan gepland op Urk. Daar was nog ruimte voor het delen van de ervaringen op het AZC. Wat eruit kwam was dat het leed van mensen dan heel dichtbij kwam. Persoonlijke verhalen van mensen hebben veel meer impact dan droge cijfers en statistieken. Wat ook naar voren kwam was dat je vriendelijkheid, een glimlach, een hand mag delen met je medemens en ervaren hoezeer dat gewaardeerd wordt.

Rond half zes kregen de koorleden heerlijk Griekse pizza. Daarna werden de laatste voorbereidingen getroffen voor het avondoptreden. De opkomst viel wat tegen, maat zo'n 50 mensen genoten van zang, muziek en getuigenissen . Iedereen ging voldaan en gezegend naar huis. In het weekend van 21 en 22 mei 2016 komen ze weer.

Klik hier voor foto's van het bezoek aan Urk