Inloop 't Kruis-punt officieel geopend

07-07-2016

In een heel korte periode  gigantisch veel werk verzetten, daardoor kon woensdag 6 juli de deur van het  Inloopcentrum ’t Kruispunt  in Genemuiden officieel  geopend worden door wethouder Knol . Ook de burgemeester van Zwartewaterland was aanwezig. Kapitein Aalt Fikse sprak de vele aanwezigen toe. Hij sprak zijn dank uit over de  enorme inzet van de vrijwilligers, de geweldige  vrijgevigheid van het bedrijfsleven én van de bevolking waardoor het één en ander  snel gerealiseerd kon worden.

Fikse gaf  aan wethouder Knol een paar oude afgesleten schoenen en vroeg hem zijn eigen fraaie schoenen uit te willen doen en te ruilen, om ‘symbolisch’  in de schoenen van een ander te gaan staan, zodat je  zelf voelt en ervaart hoe het is om op een totaal andere wijze door  t leven te moeten gaan vaak door omstandigheden . Dus als het ware in de huid van een ander kruipen. Dat is  het,  wat Jezus bedoelde toen Hij zei: Wat je aan een ander hebt gedaan, dat heb je aan Mij gedaan….aldus Fikse. Als iemand ziek is, of  in de gevangenis zit, geen onderdak heeft …enz.  Daarom ‘ soap, soup and salvation’ … Een bad, een bed, een bord met eten, een arm om een schouder of eenvoudig een kop koffie …..’engelen herbergen’  misschien wel zonder dat je ’t weet en geweldige kansen om  dat goede nieuws te verkondigen, dat God in zijn Zoon Jezus Christus, van mensen houdt !

Inloop ’t Kruispunt: Een eenvoudige  maar gezellige plek, bemand door  fijne vrijwilligers uit verschillende kerken, waar een luisterend oor, warmte en gezelligheid gevonden kan worden. Maar ook - waar nodig - professionele hulp door onze maatschappelijk werker  Henk Essenburg. En bovendien vier dagen open per week.

Woensdag 6 juli 2016….een dag om vol DANKBAARHEID op terug te blikken….zeker ruim honderd  Genemuidenaren bezochten  de nieuwe Inloop ’t  Kruispunt aan de Kruisstraat 11  in Genemuiden.

Onderweg ’s avonds over de dijk  van Genemuiden naar Kampen ging de zon op majestieuze wijze onder….. gedachten speelden door m’n hoofd.  Hoe vaak was er een gebed geweest de vele, vele  malen onderweg naar Genemuiden om Zijn zegen en om een doorbraak.  NU was er een danktoon én geloof dat God  nog  veel grotere dingen kan gaan doen.

Jenny Westerhuis-School  (Coordinator Kruispunt Genemuiden)

Klik hier voor meer foto's