Gratis donuts bij Leger des Heils

01-07-2020

Wist u dat de donut door het Leger des Heils bekend is geworden, aan het front van de Eerste Wereldoorlog?

Het was in 1917 in Frankrijk, aan het front van de Eerste Wereldoorlog, dat een opgewekte jonge heilssoldate van het Leger des Heils een verse donut overhandigde aan een met heimwee bevangen infanteriesoldaat (engels: doughboy). Sindsdien is de donut een feit en staat deze symbool voor de onpartijdige zorg van het Leger des Heils aan strijders aan het front.

Tegenwoordig deelt het Leger des Heils in Amerika en veel andere landen nog altijd donuts uit. Tijdens elk soort noodsituatie in vredestijd – branden, overstromingen, aardbevingen, doorvoerstakingen, stroomuitval – hebben de mobiele kantines van het Leger des Heils duizenden burgers voorzien van donuts. In Nederland staat het Leger des Heils meer bekend om het uitdelen van soep en ander voedsel, maar we hebben zeker ook met donuts hongerige magen gevuld.

In Amerika staat ieder jaar de eerste vrijdag van juni in het teken van het zoete broodje met een gat erin. Het Leger des Heils deelt daar dan overal gratis donuts uit.

Dit jaar deelt het Leger des Heils in Nederland ook donuts uit. Niet op 5 juni, de donutdag, maar op 1 juli. Waarom dan pas? Omdat op die dag onze buurthuiskamers veelal weer open mogen, en we je daar op een coronaproof manier kunnen verwelkomen.In Kampen kunt u in ons gebouw aan de Boven Nieuwstraat 35 ook een gratis donut bij ons komen op eten (op=op). Ook kunt u ons werk ondersteunen door 4 donuts te kopen voor het bedrag van 5 euro. Door de coronatijd

Wij zijn woensdag 1 juli open van 10.00 – 16.00 uur. Uiteraard voorzien we u ook graag van een kopje koffie of thee.