(Ex) daklozen leggen de laatste hand aan de theatervoorstelling op Urk

24-11-2017

Een team van 15 acteurs legt de laatste hand aan de grote theatervoorstelling welke op donderdag 30 november op Urk wordt verzorgd. De locatie is het Berechja college en de aanvang is om 20.00 uur. De voorstelling wordt mede georganiseerd door het Leger des Heils Urk. Het is de bedoeling dat de problematiek van daklozen op deze wijze dichterbij de samenleving wordt gebracht. Daarnaast willen de spelers laten zien dat ze, ondanks hun problemen en tekortkomingen, over talententen beschikken.  Aalt Fikse van het Leger des Heils hierover; "Waardevolle woorden in de Bijbel leren ons in het boek Handelingen dat er bij God geen onderscheid des persoon is. Wij leven in een samenleving waar dat juist wel wordt gemaakt; rijk en arm, man en vrouw, succesvol en mislukt, winnaar en verliezer, enz. Voor God is elk mens gelijk. Niet elk mens maakt een eerlijke start in het leven." Fikse geeft aan dat iedereen welkom is en de toegang vrij is.

De voorstelling wordt gehouden tijdens de collecteweek van het Leger des Heils. SBS6 zal tijdens de collecteweek van 27 november tot en met 1 december via de programma’s Shownieuws en Piet’s Weerbericht ruimschoots aandacht besteden aan het werk van  het Leger des Heils. Bijzonder is dat Piet's Weerbericht dinsdag 28 november op de locatie van het leger des Heils op Urk worden opgenomen en diezelfde avond worden uitgezonden.

Recentelijk is het Leger des Heils een samenwerking met SBS  gestart om de activiteiten onder de aandacht van een breed publiek te  brengen en tegelijkertijd de komende collecteweek te ondersteunen.

In de uitzendingen van ShowNieuws wordt iedere avond aandacht besteed aan  Leger des Heils-activiteiten. Dennis van der Geest en Kees Tol zijn de  afgelopen tijd op bezoek geweest bij projecten van het Leger en doen  hier verslag van. Hierbij is ook een Kampenaar geïnterviewd. Piet’s Weerbericht zal dagelijks vanaf een Leger des Heils-locatie worden uitgezonden.

Centraal in alle opnames staan de maaltijdprojecten en andere activiteiten  waarbij de maaltijd centraal staat. In de filmpjes is ingezet op mensen  die zonder het Leger des Heils in een sociaal isolement of ernstige  eenzaamheid terecht zouden zijn gekomen. De maaltijd vormt daarin de  centrale ‘trigger’; samen eten verbindt. Kijkers worden opgeroepen om een maaltijd te doneren door het woord BORD te sms'en naar 4333. Hiermee wordt 3 euro gedoneerd.

Er is bewust gekozen voor de collecteweek om zo onze collectanten extra te ondersteunen. Tijdens de uitzendingen van Shownieuws wordt ook de  oproep gedaan om te geven aan de collectant.  Het Leger des Heils vertrouwt erop dat de  actie een positieve bijdrage zal leveren aan het werk van het Leger des  Heils en een brede positieve perceptie bij het publiek.

Omzieners 6