Engels koor Sunderland Millfield Songsters van het Leger des Heils bezoekt Urk

10-04-2017

Urk krijgt zaterdag 15 april bezoek van het bekende koor van het Leger des Heils uit Engeland,  Sunderland Millfield Songster Brigade. Het koor doet tijdens het Paasweekend verschillende plaatsen in Nederland aan en op zoek naar enkele van de mooiste plekken, viel de keuze al snel op Urk.  Het koor zal om 11.30 uur in het midden van winkelcentrum Het Urkerhard een Openluchtconcert verzorgen. Alle Urkers worden uitgenodigd om aanstaande zaterdag te komen genieten van dit mooie koor. Daarna bezoekt het koor de locatie van het Leger des Heils op Urk en krijgen zij 's middags een rondleiding door Urk.

Sunderland Millfield Songster Brigade werd bijna 100 jaar geleden opgericht en is sindsdien wekelijks bezig de missie van het Leger des Heils te ondersteunen, namelijk; de boodschap van het evangelie op een duidelijke en aantrekkelijke manier te brengen aan mensen. Het koor beheerst een repertoire met een groot scala aan muziekstijlen - deze omvatten hedendaagse christelijke muziek, gospel, klassiek, koor en traditionele hymnen.

Het koor bestaat uit zo’n 40 leden, allemaal met verschillende maatschappelijke achtergronden; informatietechnologie, ontwerp, handel, verpleging en onderwijzend personeel. Hun leeftijden variëren van vroege tienerjaren tot tachtigers. Alle leden zijn heilssoldaten die een passie delen voor muziek en zang. Allen hebben een vurig verlangen om het evangelie van Jezus Christus te delen. De koorleider is: Andrew Mair.