Kledingwinkel

De kledingwinkel is een activiteit waarin tweedehands kleding en goederen tegen sterk gereduceerde prijzen worden aangeboden aan mensen met een doorgaans smalle beurs.

Het is hard werken voor de vrijwilligers van de kledingwinkel. Waar een normale winkel gewoon dozen aangeleverd krijgt met wat verkocht moet worden, is het voor de kledingwinkel altijd weer een verrassing. Leuk voor de klant, al die variatie, maar voor de medewerkers is het gewoon aanpoten.

De inzamelcontainers van het Leger des Heils Reshare zijn ondertussen een bekend beeld geworden op straat. Hiervan moet alles worden uitgezocht. De zakken moeten worden versleept, geopend, en dan begint de eerste selectie. Alles met gaten, luchtjes, of kleding die niet hygiënisch is voor tweede gebruik gaat er uit. Deze stukken worden naar landelijke opslagpunten gebracht voor andere manieren van gebruik, zoals poetslappen of distributie naar ontwikkelingsgebieden.

Wat wel door de kwaliteitscontrole komt wordt beoordeeld op de vraag naar mode, en gesorteerd op basis van de inrichting. Merkjes, prijsjes, en even later moet het alweer hangen in de juiste rekken, klaar voor het winkel-plezier van de klant. Soms lijkt het niet van een normale winkel te onder-scheiden, zij het dat elk item uniek is. Vragen om een maatje kleiner is er niet bij, en evenmin een kijkje nemen bij de concurrent waar het zelfde hangt.

Het leukste van de kledingwinkel is toch wel de prijs. Voor wat elders een leuk merk truitje kost, haal je hier een tas vol voor het hele gezin.

Maar bij die prijs houdt het niet eens op. Misschien wilt u wel een kopje koffie er bij? Even bijkletsen met iemand in de buurt? Natuurlijk, mag gerust.

Locaties en openingstijden

Ambachtsgaarde 198, Den Haag (hoofdlocatie)

  • Elke dinsdag en woensdag van 10:00 - 14:00 uur.

Choorstraat 30b, Delft

  • Woensdag t/m zaterdag van 11:00 - 16:00 uur

Pisuissestraat 6, Den Haag

  • Woensdag van 10:00 - 12:00 uur

Wassenaarsestraat 8, Den Haag

  • Dinsdag van 10:30 - 15:00 uur
  • Woensdag van 12:30 - 15:30 uur
  • Vrijdag van 10:30 - 15:00 uur

Op deze adressen kunt u ook de kleding brengen die u aan ons wilt schenken. 

Picture1