Zang en Muziek

Samen muziek maken

Muziek speelt sinds jaar en dag een belangrijke rol in de manier waarop het Leger des Heils haar geloof beleeft. In de ruim 140 jaar dat het internationale Leger des Heils bestaat, is dan ook een enorme schat aan eigen liederen en muziekstukken opgebouwd. Veel korpsen hebben een open muziekgroep waarin je kunt meedoen.
image

Samen muziek maken is leuk om te doen. Een activiteit waarbij je niet alleen je eigen kunnen ontwikkelt maar ook zorgt voor een stuk gezelligheid. Vaak repeteren onze groepen één keer in de week. Naast muziek is er genoeg ruimte voor een praatje.

Brassmuziek is een belangrijke vorm in de historie van het Leger des Heils. Het geeft ons de mogelijkheid om met zo veel mogelijk mensen muziek te maken. De brassmuziek wordt ook wel het 'orgel' van het Leger genoemd. Op veel plaatsen wordt les gegeven in het bespelen van een instrument of zoeken we samen naar goede lesmogelijkheden.

Koormuziek is heerlijk om te maken. Niets is er mooier dan jouw stem samen te brengen met die van andere mensen. Binnen het Leger zijn er heel veel koren actief. Van seniorenkoren tot jeugdkoren. Zing je mee?