Kerkennacht 2017

02-06-2017

Kerkennacht in Gorinchem

Zaterdag 24 juni vindt voor de derde keer in Gorinchem de zogenaamde ‘kerkennacht’ plaats. Diverse plaatselijke kerken zetten hun deuren open en bieden activiteiten voor jong en oud. Leuk om eens verschillende kerken van binnen te bezichtigen, zeker als je daar normaal gesproken nooit komt. Kerken bieden ‘meer dan een dak’, zoals het thema dit jaar is. Eén maal per 2 jaar gaan kerken in heel Europa open op dezelfde avond om mensen een programma aan te bieden, hun gastvrijheid te tonen.

In Gorinchem doen negen kerken en het tienerschip ‘the Friendship’ mee. Er is een speciaal jongerenprogramma en mensen kunnen met een Amerikaanse schoolbus mee rijden langs de verschillende kerken. Want dat is toch wel het leukst, zoveel mogelijk kerken op 1 avond bezoeken en daar genieten van het aanbod. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen de fiets te nemen of met eigen auto de route te volgen.
Er is muziek, een tentoonstelling, er worden verhalen verteld, kinderen kunnen een hut bouwen van karton, knutselen, geschminkt worden, enzovoort. Zo is er een aanbod voor jong en oud. In elke kerk staat de koffie/thee klaar en kunt u rekenen op een gastvrij onthaal.

De kerkennacht start om 17.00 uur met een gezamenlijk moment in de Lutherse kerk en wordt om 23.00 uur bij het Leger des Heils afgesloten met een midzomernachtviering. Uiteraard kunnen mensen ook gewoon tussendoor één kerk of meerdere kerken bezoeken. Dat is geheel vrij en juist het leuke van deze avond. Gaan en staan waar je wilt op jouw eigen tijd.

100 woorden verhalenwedstrijd

Vooraf gaand aan de kerkennacht wordt er een 100 woorden verhalenwedstrijd gehouden. Mensen worden uitgenodigd om een verhaal van 100 woorden te schrijven. Dit verhaal moet gaan over het thema ‘meer dan een dak’ en mag geheel naar eigen inzicht ingevuld worden. In verschillende leeftijdscategorieën (t/m 14 jaar, 15-24 jaar, 25+) is er een prijs te winnen. Verschillende verhalen zullen tijdens de kerkennacht voorgedragen worden in de Grote Kerk. Verhalen kunnen worden gestuurd naar meerdaneendak@gmail.com.

Waar je in Gorinchem terecht kunt, wat er te doen is, hoe laat en voor wie, het is allemaal te vinden op www.kerkennacht-gorinchem.nl.