Seniorenclub

Bent u 55 jaar of ouder, houdt u van gezelschap en van samen dingen delen en doen? Kom dan eens kijken bij de seniorenclub van het Leger des Heils. Wekelijkse bijeenkomsten waarin gezelligheid en sfeer voorop staat.
image

Wat is een “Seniorenclub”?

Het woord zegt het al : een club voor ouderen, in de volksmond gewoon “De Soos”. Ouderen vanaf zo rond de 55 jaar komen eenmaal in de week bij elkaar voor een gezellige middag. Gewoon een beetje met elkaar praten; kopje koffie of thee erbij met een koekje; gebeurtenissen met elkaar uitwisselen; elkaar vertellen hoe het met de kinderen en kleinkinderen gaat; even aan elkaar vertellen wat de dokter de laatste keer zei en noem maar op. Allemaal gewone menselijke dingen.        

Het Leger des Heils zou het Leger des Heils niet zijn als er niets uit de Bijbel gelezen zou worden en natuurlijk wordt er gezongen en helemaal niets zwaarwichtigs maar gewoon lekker, met elkaar. En dan hebben we natuurlijk de sjoelcompetitie (niet iedere week) en we doen van tijd tot tijd een potje bingo en met Pasen of Kerstfeest prutsen we iets in elkaar: een bloemstukje of een dingetje om op het dressoir te zetten.

Ter gelegenheid van de feestdagen houden we een broodmaaltijd en om de calorieën er weer af te krijgen doen we wel eens iets aan gymnastiek en er komt wel eens iemand iets vertellen over zaken waarvoor veel belangstelling is en dan natuurlijk op de eerste dinsdag van elke maand (niet in de vakantie) de gezamenlijke maaltijd die ook toegankelijk is voor mensen die geen lid van de soos zijn. Er wordt dan een warme maaltijd geserveerd, zeg maar een drie gangen diner met een soepje, hoofdgerecht en een toetje. Voor de kosten hoeft u het niet te laten : het lidmaatschap van de club kost € 10,00 per 3 maanden en daar kunt u nergens anders voor terecht. De dinsdagse warme maaltijd kost € 5,00 p/p maar dan heb je ook wat.  

Waar? Albert Schweitzersingel 69 in Amersfoort.

Bereikbaarheid?

Hoe laat? Altijd om 13.45 uur, behalve de dinsdagse warme maaltijd. Die begint om 12.30 uur. Hoe laat is het afgelopen? Ongeveer om 15.45 uur behalve de voor iedereen toegankelijke dinsdagse maaltijd. Die is om ongeveer 14.00 uur afgelopen maar daarna gaat de club nog een uurtje verder.  

Weet dat u welkom bent. Kom gewoon eens kijken. Het verplicht tot niets. Ook straks in onze nieuwe behuizing, want we gaan komende zomer verhuizen. Naar de Albert Schweitzersingel 69, ook in Amersfoort. Station Schothorst vlakbij, bushalte nagenoeg voor de deur. Wat wil een mens nog meer ??? Ik ben Margreet van der Zwaag en ik ben er altijd.