‘Op God vertrouwen’

20-03-2020

Het is en goede gewoonte om aan het eind van iedere week een tekstje te plaatsen op Facebook, verwijzend naar de zondag die komt. We zijn met z'n allen in ongekende tijden terecht gekomen. Nog nooit heb ik zo veel en zo vaak het woord 'ongekend' gehoord, dan in deze week. Als er onzekerheden zijn is het goed om vast te houden aan 'gewoontes'. Dat doe ik dan hierbij: een stukje voor de zondag.

Ik heb iets met het woord 'ongekend', al ver voor de coronacrisis. De woorden uit Psalm 84: 'Genade en glorie schenkt de Heer, zijn weldaden weigert hij niet aan wie onbevangen op weg gaan', roepen gedachten aan ongekende en onbekende paden bij mij op. Vrijmoedig, zonder schroom de toekomst tegemoet treden, onze levensweg gaan. In de week die achter ons ligt, is door alles wat er gebeurt door het coronavirus, het onbevangen op weg gaan danig op de proef gesteld. Wat een troost dat de psalmist afsluit met ons de weg naar geluk te wijzen: ‘op God vertrouwen’.

Deze week kan ik u niet uitnodigen om naar de dienst te komen. Wel nodig ik uit om op God te vertrouwen. Goed op jezelf en elkaar te letten, wetend er is er Een die voor mij zorgt.