Kerst 2018

02-12-2018

Kerstactiviteiten in Almere van het Leger des Heils 2018

Herderstocht in Muziekwijk

 • Wanneer: Zaterdag 15 december, 16:30 uur
 • Waar: 't Klankbord, Pianoweg 117

Alle kinderen van 0-12 jaar met (groot)ouders, verzorgers, ooms, tantes, buren e.d., waar vandaan dan ook, zijn welkom om het Kerstverhaal mee te beleven. Rondom ’t Klankbord en in het Muzenpark kom je alle bekende hoofdpersonen uit het Kerstverhaal tegen die je op een unieke wijze meenemen in het Kerstverhaal. Om 16.30 uur gaan de deuren van ‘t Klankbord aan de Pianoweg open en maken de kinderen eerst hun lichtje voor onderweg. Tijdens de tocht ontmoeten de kinderen een heraut, engelen, herders, wijzen, soldaten, wachters, koning Herodes en aan het eind van de tocht komen ze uiteraard aan bij Maria, Jozef en het Kindje Jezus in de stal. Daarna komt iedereen weer terug in de hal van ’t Klankbord waar warme chocolademelk, koffie, erwtensoep, broodjes en voor de kinderen hotdogs klaar staan. Aansluitend kan iedereen nog gezellig blijven om met elkaar kerstliederen te zingen, samen met het kinderkoor, muziekkorps, praiseband en zangkoor van het Leger des Heils.

Kerst SING IN

 • Wanneer: Zaterdag 15 december 18:30 uur
 • Waar: 't Klankbord

Met medewerking van alle muzikale groepen van ons korps en in het bijzonder ons kinderkoor 2gether en deelnemers van de Brass Class. Een feest waarbij iedereen van harte welkom is. Kerstliederen meezingen maar ook rustig luisteren naar kerstmuziek en de bijdragen van het kinder- & zangkoor. En natuurlijk genieten we allemaal van alle kinderen die meewerken aan de Kerst Sing In. Na afloop is er voor wie wil nog koffie, thee en chocolademelk.

Kerstzang in het Stadscentrum van Almere

 • Wanneer: Zaterdag 22 december, 14:30 uur
 • Waar: Hema, Almere-stad

Met medewerking van het muziekkorps en iedereen die mee wil komen zingen. Voor iedereen is er warme chocolademelk.

Kerstavonddienst

 • Wanneer: Maandag 24 december, 19:30 uur
 • Waar: 't Klankbord

Een feestelijke kerstdienst voor jong en oud met medewerking o.a. van ons kinderkoor 2gether, het muziekkorps, de praiseband en de kinderen van Brass Class. Om 18.50 uur gaan de deuren open en na afloop is er koffie en warme chocolademelk met wat lekkers. Kinderen, ouders, grootouders en andere belangstellenden zijn hartelijk welkom. Voor de allerkleinsten is er oppas.

Kerstnachtdienst

 • Wanneer: Maandag 24 december, 22:30 uur
 • Waar: 't Klankbord

Een blijde en sfeervolle dienst met veel samenzang, muzikale bijdragen, expressie en een overdenking. De deuren gaan open om 21.45 uur. Vanaf 22.00 uur is er inleidende muziek en om 22.15 uur begint de voorzang. Ook na afloop van deze dienst is er warme chocolademelk en koffie met wat lekkers.

Kerstheiligingssamenkomst

 • Wanneer: Dinsdag 25 december, 10:30 uur
 • Waar: 't Klankbord

Na alle drukte van de kerstnachtdienst staan we in deze dienst op een creatieve en interactieve wijze stil bij de vraag wat het Kerstfeest voor ons persoonlijk betekent. U bent vanaf 10.00 uur welkom om koffie te drinken. De dienst begint om 10.30 uur en ook na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken en elkaar te ontmoeten.

De Kerst Inn

 • Wanneer: Dinsdag 25 december, 12:00 uur, woensdag 26 december 12:00 uur
 • Waar: 't Klankbord

De Kerst Inn staat open voor iedereen die de kerstdagen niet alleen, maar voor een deel ook samen met anderen wil beleven en te genieten van samen wat te eten en te drinken. Afsluiting is rond 15:00 uur.