Kerstfeest Leger des Heils Oost

Kerstfeest in het Oosten

Het jaarlijkse gratis kerstfeest dat zich iedere editie in een andere stad van de regio Oost bevindt. Nu in Twente. Ben jij erbij?

Iedereen is welkom!

Muziek, geloof, eten, verwondering en verbinding met de stad is Kerstfeest in het Oosten. Wees dit jaar welkom in Enschede.

19 december
Stadskerk de Verbinding
Haaksbergerstraat 118 Enschede

Binnen

Laat je in de kerk verwonderen door een gevarieerd programma. Zo wordt het verhaal van Jozef in een vernieuwend jasje gestoken onder begeleiding van een band, treden verschillende bekende artiesten op en laten dansers hun betekenis van kerst zien. En er is nog meer! Door de warme en intieme sfeer van de kerk komt kerst tot leven.

Buiten

Het buitenterrein van de kerk is de plek voor veel foodtrucks, marktkramen en muzikanten. Door de gezellige vuurkorven, mooie muziek en heerlijke etensgeuren is het een plek waar je lang kunt genieten met collega’s, vrienden, buren of familie.

Wil jij erbij zijn op 19 december? Vul onderstaand formulier in. 

Veelgestelde vragen

Wat is er te doen?

Kerst in Oost. De (dubbele) Kerstviering ‘Jozef in Enschede’, op dinsdag 19 december. Centraal staat deze keer Jozef, de man in de schaduw van zijn vrouw en haar kind. Er is een middag- en een avondeditie.

Hoe laat begint het?
De middageditie begint om 15.30. Je krijgt eerst koffie op de kraampjesmarkt rond de kerk, beleeft aansluitend om 16.00 uur de viering binnen, en krijgt daarna buiten lekker warm eten en meer.

De avondeditie begint om 18.00 uur. Je krijgt dan eerst lekker (warm) eten op de kraampjesmarkt rond de kerk, beleeft dan binnen de viering, en geniet na afloop van koffie, thee of chocolademelk op het buitenterrein.

“Krijgt?” Kost het niks?

Je hoort het goed, het is gratis. Met Kerst vieren we dat God steeds weer een nieuw begin mogelijk maakt, een beslissend nieuw begin in de levens van alle mensen. Zonder drempels of voorwaarden. Dus is er op 19 december ook geen financiële drempel om mee te doen. Gratis.

Wie mogen er komen?

Zonder drempels. Er komen deelnemers van het Leger des Heils, medewerkers, vrijwilligers, mensen uit Twenteland en Enschede-stad, en andere ‘oosterlingen’ die het gewoon mee willen maken. De Regio Oost van het Leger des Heils omvat ook bijna de hele provincie Gelderland.

Wordt t druk? Moet ik reserveren?

We streven naar gezellig druk. We gaan de kerk niet vol proppen, en er is lekker veel ruimte in en om het gebouw, dus met een paar honderd mensen zullen we algauw zijn. Meld je aan via onderstaand formulier.

Is het een viering of een theatervoorstelling?

Beide. Laat je verrassen. We gaan in elk geval ook lekkere kerstklassiekers zingen met z’n allen, onder begeleiding van een voor-tref-fe-lij-ke band, waarin ook enkele van onze deelnemers zullen schitteren.

Waarom zijn er twee momenten?

Dan kan iederéén komen. Of je nu een vroege of een late dienst hebt, als je ’s middags wat anders hebt, of ’s avonds. Of als je een deelnemer meegaat die ’s middags of ’s avonds op zijn of haar best is. Door deze keuze kan (vrijwel) iedereen meedoen!

Bovendien voorkomen we zo dat die ene viering te druk wordt, te massaal, zodat onze deelnemers zich er wellicht gestrest door zullen voelen.

Kan ik mijn jas aanhouden in de kerk?

Zeker. Maar echt nodig zal het niet zijn. Een Kerk is uit de aard der zaak een Warme Kamer.

Wat gaan we eten?
LEKKER. We weten nog niet hoe het precies uitpakt. Twee heerlijke oudhollandse stamppotten in elk geval.
Kan ik goed parkeren bij de kerk?

Dat is lastig in de binnenstad. De beste optie is de grote (maar betaalde) Parkeergarage Van Heekplein, Enschede. Volg de bordjes richting 'Casino', die parkeerplaatsen liggen het dichtst bij de uitgang naar Stadskerk De Verbinding. 

Kan er rekening gehouden worden met dieetwensen?

Dat weten we eerlijk gezegd nog niet. Het idee is om allerlei kraampjes met allerlei lekker eten neer te zetten, maar wat er precies komt is nog niet definitief. Zodra we meer weten, komt er een update van deze VV.

Mijn vraag staat er niet bij. Waar kan ik terecht?

Mailen kan naar kerstinoost@legerdesheils.nl.