Week van Tweedehands Textiel

20 t/m 27 april 2022

Nieuws 19 april 2022
Textielhergebruik is goed voor de aarde. Hergebruiken scheelt een boel grondstoffen en kilo’s gifstof. Je kunt je kleding een tweede leven geven door het te doneren of zelf wat langer te dragen. In de Week van Tweedehands Textiel (WvTT) geven we dit onderwerp welverdiende aandacht met events, blogs én elke dag een podcast.
De podcast

Tijdens de Week van Tweedehands Textiel komt er elke dag een toffe podcast-aflevering online. Luister ze allemaal via het YouTube kanaal, de website of via jouw favoriete streamingsplatform!

Woensdag 20 april: Feiten en fictie – Waarom is textielhergebruik belangrijk?
Donderdag 21 april: Tweedehands retail – Een ode aan alle tweedehands winkels
Vrijdag 22 april: Stijl – Hoe shop en stijl je eigenlijk met tweedehands kleding?
Zaterdag 23 april: Orde – Hoe houd je overzicht in je kledingkast en wanneer doe je iets weg?
Zondag 24 april: Sustainable Fashion – Hoe het ook kan
Maandag 25 april: Recycling – Hoe werkt het?
Dinsdag 26 april: Toekomst – Hoe ziet de toekomst van de textielbranche eruit?
Woensdag 27 april: Koningsdag – Dé dag om met tweedehands textiel bezig te zijn.

Leuke workshops en andere activiteiten

Kijk op de website van de Week van Tweedehands Textiel als je meer wilt weten over bijvoorbeeld de workshop 'Kleuren combineren kan je leren' door Femmie Zuur, waar je je eigen kleding kunt pimpen of herstellen tijdens deze week en het educatieprogramma over de textielindustrie die we lancren.
Het shirt
Speciaal voor de Week van Tweedehands Textiel 2022 is er een t-shirt gemaakt dat gemaakt is van 100% gerecycled textiel.

We hebben het t-shirt laten maken met als doel om mensen een belofte te laten doen: “Ik laat fast-fashion achter mij”. Met het t-shirt maak je een belofte aan jezelf door het vakje ‘ja’ aan de vinken. Op deze manier beloof je aan jezelf om beter na te denken over de kleding die je koopt en de impact die het kopen van nieuwe kleding heeft op het milieu.

Wil jij ook graag een van deze unieke t-shirts bemachtigen? De t-shirts kosten €8,50 en zijn te koop bij onze ReShare Stores.