Biet Wellington

Recepten voor een heerlijk kerstdiner

Met kerst hoort natuurlijk een heerlijke maaltijd. Zo komt ieder jaar het varkenshaasje of gevulde kalkoen weer terug. Tijd voor meer inspiratie, deelnemers van 50|50 Food hebben leuke recepten samengesteld.

Nieuws 28 november 2022 Tekst: Frank Taale / Beeld: Aico Lind

Preisoep met zalm als voorgerecht

Bereid als voorgerecht deze heerlijke originele soep. Wil jij maximaal een half uur besteden aan een soep? Probeer dan de preisoep met zalm eens uit. Makkelijk te maken en vol smaak!

De Biet Wellington als hoofdgerecht

Het hoofdgerecht is de crème de la crème van 50|50 Food Rotterdam. Een hoofdgerecht dat bestaat uit wel drie onderdelen: aardappelgratin, geelrode stoofpeertjes en ‘biet (nee geen beef) wellington’, gegarneerd met vegetarische jus!

Panna Cotta als afsluiter

Gordijnen dicht, kaarsjes aan, het worden weer winterse tijden! Dit nagerecht past hier perfect bij: het is een plaatje om te zien en het smaakt heerlijk. Deze panna cotta met frambozengelei doet het in ieder gezelschap goed, en het is niet te ingewikkeld om te maken!

Maak kennis met de koks van 50|50 Food

Bij 50|50 Food worden deelnemers enthousiast gemaakt en klaargestoomd voor de horecawereld. Met onze activiteiten leren wij hen vaktechnische vaardigheden aan voor het werken binnen de horeca. 50|50 Food werkt samen met een aantal gerenommeerde horecaketens. De combinatie van een vaktechnische werkbegeleider en deelnemers is win-win: restaurantwaardig voedsel en een mooie toekomst voor deelnemers. Meer weten? Ga dan naar legerdesheils.nl/5050-food

Kok
Kok Yvonne, bedacht het voorgerecht
“Ik werk nu 3 maanden in de snijkeuken. Maandag tot en met donderdag snij ik bijvoorbeeld de uien en de prei, superleuk om te doen. Ik ben bij 50|50 Food gekomen omdat ik een invulling zocht voor mijn leven en mijn begeleider heeft dit voor mij gevonden. Het leuke van deze plek? De collega’s zijn aardig en we kunnen samen lachen!”
Kok
Kok Frans, bedacht het hoofdgerecht
“Ik begon in de spoelkeuken maar werk nu voor Shareaty, wij halen bijvoorbeeld allerlei voedsel op door heel Rotterdam dat aan ons wordt gedoneerd. Het belangrijkste vind ik dat ik met mensen werk en in de natuur. En dat heb ik nu allebei. Ik werk hier van maandag tot en met vrijdag met veel plezier!”
Kok
Kok Djalisha, bedacht het nagerecht
“Ik ben via een jobcoach bij 50|50 Food gekomen. Door mijn verleden als kok was dit de perfecte plek. Ik ben hier echt veranderd. Toen ik hier begon te werken was ik nog heel somber en nu ben ik vrolijk! Ik vind het nog elke dag leuk in de keuken.”