Noorse Bente Gundersen volgt Hannelise Tvedt op als commandant Nederland

Nieuws 08 september 2022

Per 1 januari 2023 neemt de Noorse Bente Strømner Gundersen het stokje over van Hannelise Tvedt, de huidige commandant van het Leger des Heils in Nederland, Tsjechië en Slowakije. Dat is vandaag bekend gemaakt. Commissioner Tvedt wordt eind 2022 op retraite gesteld.
De 54-jarige Gundersen, nu nog kolonel, zal haar nieuwe functie in de rang van commissioner aanvaarden. Ze heeft een lange staat van dienst, waaronder vele jaren op het Afrikaanse continent. Zo diende ze in Zambia, Rwanda en de Democratische Republiek Congo. Ze is opgeleid als leraar en heeft in diezelfde rol leidinggegeven aan opleidingsprogramma’s voor officieren binnen het Leger des Heils. Daarnaast heeft ze een master in theologie. Momenteel is Gundersen werkzaam als chef-secretaris van het Noorse territorie, dat Noorwegen, IJsland en de Faeröer eilanden beslaat.

Commissioner Hannelise Tvedt: “Ik ben bijzonder blij dat generaal Peddle de keus heeft laten vallen op Bente. Bente is een energieke vrouw met een warm hart voor mensen. Ze is gewend aan verschillende culturen en ik ben ervan overtuigd dat ze snel zal aarden in ons territorie. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze het werk en de positie van het Leger des Heils zal versterken, en dat ze met moed en vertrouwen verder zal werken aan de processen die de afgelopen tijd zijn opgestart. Ik geef Bente dan ook mijn warme aanbeveling mee.”