Noodhulp Haïti

Nieuws 19 augustus 2021

Het Leger des Heils komt in actie na de aardbeving in het zuiden van Haïti. Afgelopen zaterdag (14 augustus) werd Haïti getroffen door een hevige aardbeving met een kracht van 7.2 op de schaal van Richter. Tot nu is bekend dat ruim 2.000 mensen zijn omgekomen en dit aantal stijgt nog elke dag.

Vanuit het internationale hoofdkwartier van het Leger des Heils in London is een noodhulpactie in gang gezet, zodat voedsel, drinkwater en hygiëneproducten uitgedeeld kunnen worden. Daarnaast zijn tenten en dekzeilen dringend nodig. Medische hulp kan ook worden aangevraagd bij een kliniek van het Leger des Heils in Fond-des-Nègres.

Volgens de eerste berichten is er geen personeel van het Leger des Heils om het leven gekomen. Wel zijn er gebouwen van het Leger des Heils ernstig beschadigd, waaronder een korps (kerk)hal die volledig is ingestort. Op veel plaatsen werd de zondagse eredienst buiten gehouden.

Lokaal aanwezig

Het geven van hulp wordt bemoeilijkt door de COVID-voorschriften en doordat sommige wegen tussen de hoofdstad Port-au-Prince en de zwaarst getroffen regio zijn beschadigd. Er zijn ook grote veiligheidsproblemen rond reizen door het centrum van het land. Desondanks heeft het Leger des Heils officieren en vrijwilligers ter plekke om eerste hulp te bieden. “We hebben het geluk dat veel medewerkers van het Leger des Heils in Haïti een training hebben gekregen in noodhulp,” aldus Damaris Frick, hoofd van het internationale noodhulpteam van het Leger des Heils.

Het Nederlandse Leger des Heils heeft geld beschikbaar gesteld, zodat de collega’s in Haïti de getroffen bevolking kan helpen met het uitdelen van een noodhulppakket.

Hulp is dringend nodig. Maak uw gift over op NL27 RABO 0119 6839 89 onder vermelding van IOS/Noodhulp of klik op de onderstaande knop.