Lyndon Buckingham nieuwe Generaal wereldwijde Leger des Heils

Lyndon Buckingham nieuwe Generaal wereldwijde Leger des Heils

Nieuws 30 mei 2023

De Nieuw-Zeelandse commissioner Lyndon Buckingham is op zaterdag 27 mei 2023 in Londen gekozen tot de 22e Generaal van het wereldwijde Leger des Heils. Hij volgt hiermee in augustus van dit jaar Brian Peddle op, die het Leger in deze rol de laatste vijf jaar heeft gediend.

De nieuwe Generaal gaf een eerste reactie in een interview met kapitein Jo Moir: “Je verwacht dit eigenlijk nooit, maar bent altijd bereid de wil van God te volgen,” aldus Buckingham. “Met commissioner Bronwyn (zijn vrouw, red.) aan mijn zijde zijn we klaar om God en het Leger des Heils te dienen in deze nieuwe rol,” voegde hij nog toe. Duizenden kilometers van Londen leefde de familie Buckingham enorm mee: “Ze reageerden zo enthousiast en volgden de ontwikkelingen tot diep in de nacht.”

Mensen laten weten dat God van hen houdt

Als belangrijkste taak voor het Leger des Heils ziet de 61-jarige Generaal de opdracht om “mensen te laten weten dat God van hen houdt. Die boodschap is zo belangrijk; levensveranderend. Als organisatie willen we dat niet alleen aan mensen vertellen, maar ook laten zien. Door er te zijn voor de ander en te helpen waar we kunnen.”

Het hele interview met de nieuwe Generaal vind je hier:

https://www.salvationarmy.org/ihq/news/280523-interview-general-elect-lyndon-buckingham