Leger des Heils start in donkere dagen voor kerst met soepfiets in Amersfoort

Nieuws 20 december 2023

In het bijzijn van wethouder Micheline Paffen-Zeenni werd vandaag de soepfiets uitgezwaaid voor haar allereerste rit door Amersfoort. Een goedgevulde fiets met koffie, thee, soep en broodjes zal vanaf vandaag iedere dinsdag door de straten van Amersfoort rijden. Daarmee gaat een outreach-medewerker van het Leger des Heils, samen met vrijwilligers op zoek naar dak- en thuisloze mensen die de weg naar reguliere hulpverlening nog niet hebben gevonden.

‘Met de soepfiets zoeken we mensen op die op straat leven en een heel scala aan problemen hebben’, vertelt regiomanager Ynse de Vries. ‘Vaak zijn zij zelf niet in staat om hulp te zoeken of te vragen. Daarom komen wij naar hen toe, signaleren, leggen contact en hopen een brug te slaan naar verdere hulpverlening’

Het Leger des Heils levert met de soepfiets niet alleen een positieve bijdrage aan dak- en thuislozen, maar draagt ook bij aan een veilig Amersfoort. Door om te kijken naar de mensen die op straat leven leveren we een bijdrage aan het verminderen van overlast, criminaliteit en geweld.

'Wat een prachtig initiatief deze soepfiets. Het is fijn dat er mensen in Amersfoort zijn die omkijken naar elkaar. Zonder mensen om je heen is het leven namelijk eenzaam en is er weinig hoop. Juist in deze kerstdagen is er hoop nodig en dat brengt het Leger des Heils, ook op straat!' Wethouder Micheline Paffen-Zeenni

Voor het laten rijden van de soepfiets in Amersfoort ontvangt het Leger des Heils geen subsidies en is daarmee afhankelijk van giften. Mensen kunnen het werk van de soepfiets ondersteunen door een donatie te geven via deze link.