Leger des Heils op televisie: De Nalatenschap

De bijzondere nalatenschap van Jan van der Brugge

Nieuws 04 november 2021

Hoe leven de idealen waarvoor je tijdens je leven hebt gestreden voort wanneer je er niet meer bent? Wie zorgt ervoor dat wat je nalaat goed terecht komt en regelt alle zaken rondom zo’n laatste afscheid? Televisiezender SBS6 geeft aandacht aan de nalatenschap van bijzondere mensen in hun programma De Nalatenschap. Op zaterdag 6 november wordt Jan van der Brugge in beeld gebracht. Hij liet al zijn bezittingen na aan het Leger des Heils.

In het programma vertellen nabestaanden van Jan wie hij was, wat hem dreef en waarom hij ervoor heeft gekozen om na te laten aan het Leger des Heils. Het programma is bedoeld om mensen meer vertrouwd te maken met het thema Nalaten. Samen met verschillende goede doelen maakt SBS6 jaarlijks deze tv-serie. Naast het Leger des Heils zijn dat bijvoorbeeld KWF Kankerbestrijding, Cliniclowns en de Nierstichting.

Leger des Heils-collega Trix Kruisinga gaat in gesprek met Jans nabestaanden op 6 november om 16.30 uur bij SBS6.

Op zondag 14 november om 11.30 uur en zaterdag 22 januari 2022 rond 10.00 uur wordt het programma herhaald op dezelfde zender. Online terugkijken kan ook.